Sponset av Siemens Studioline

Verdens beste Kanelboller

Lukten av kanelboller er fantastisk!

Ingredienser

store kanelboller

Kanelboller

  • 7 dl h-melk
  • 200 gram smør
  • 1,3 kg hvetemel
  • 230 gram sukker
  • 3 ts kardemomme
  • 1 pakke fersk gjær

Fyll

  • 300 gram smør
  • 200 gram brunt sukker
  • 100 gram sukker
  • 2 ss kanel
Ingredienser

Det er vanskelig å ikke glede seg til boller når disse står i stekeovnen. Jeg tørr å påstå at disse kanelbollene er de beste jeg har smakt. Når man lager kanelboller er det noen ting som er viktig for å få et godt resultat. Heving så de blir luftige, brunt sukker og masse smør. For å få på nok smør bruker jeg kaldt smør og en ostehøvel. Resultatet er fantastiske kanelboller. Spis heller litt mindre hvis du klarer, for kanelboller skal være saftige og med masse smør, sukker og kanel. Dette må jo være perfekt å lage hvis du inviterer noen på kaffe i løpet av helgen. Her kan du se hvordan jeg lager de!

Steg 1

Smelt smør og tilsett melk. Varm opp til ca 37 grader. Bland inn den ferske gjæren i melkeblandingen.

Dsc 0381 2
Dsc 0385

Steg 2

Hell alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.

Dsc 0378 2

Steg 3

Bland inn væsken og la deigen elte i 10-15 minutter med eltelkroken. Juster med litt mer mel hvis nødvendig. Deigen skal slippe kanten og du skal ha en smidig og fin deig. Ta plastfolie over bollen og la deigen heve i 40 minutter. På denne tiden vil deigen omtrent doble i størrelse.

Dsc 0387 2

Steg 4

Kjevle ut til et stort rektangel. Skjær av kantene så du får rette og fine kanter.

Dsc 0392 2

Steg 5

Bruk en ostehøvel og skjær opp kaldt smør. Fordel rundt på hele deigen, men la det være en stripe igjen nederst som du ikke tar på smør.

Dsc 0393 2

Steg 6

Ta på brunt sukker og kanel og fordel jevnt utover smøret med hendene.

Dsc 0395

Steg 7

Rull deigen tett sammen til en lang sylinder. Del opp i pene skiver på ca 1,5- 3 cm skiver. Dette avgjør hvor store kanelbollene blir. Legg skivene over på et stekebrett med bakepapir og husk at de må ha litt avstand i mellom seg.

Dsc 0397 2
Dsc 0399 2
Dsc 0401 2

Steg 8

Nå bruker jeg hevefunskjonen i ovnen. Da blir bollene perfekt hevet på 30 minutter, hvis du ikke har denne muligheten dekker du bollene med et håndkle eller plast og lar heve i 45 minutter. Pensle med egg før steking.

Dsc 0404 2
Dsc 0409 2

Steg 9

Stek bollene i en forvarmet ovn på 200 grader. De trenger mellom 17-20 minutter. Når de har blitt gyldne og fine er de klare. La bollene hvile noen minutter på stekebrettet før du flytter de over på en rist. La kjøle seg litt ned før du serverer. Nå kan du nyte verdens beste kanelboller.

Dsc 0429 3