Gladkokkens Fastelavensboller - saftige boller fyller med vaniljekrem og bringebær

Hvis du virkelig vil lage noen gode fastelavensboller har du oppskriften her!

Ingredienser

gode boller
  • 800 gram hvetemel
  • 120 gram sukker
  • 4 dl melk
  • 1 pakke tørrgjær
  • 150 gram smør
  • 1 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 1 stk egg (til røren)
  • 1 stk egg (til pensling)
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl hjemmelaget vaniljekrem
  • melis
  • ferske bringebær
Ingredienser

Fastelavensboller har vært en tradisjon i veldig mange år. Deilige luftige boller som fylles med krem og bær. Jeg har en veldig god oppskrift på boller og når disse blir fylt med hjemmelaget vaniljekrem og bringebær blir dette litt gourmetvarianten av disse bollene. Prøver du disse blir det vanskelig å gå tilbake til de vanlige igjen.

Steg 1

Start med å helle alle de tørre ingrediensene til bolle deigen i bakebollen. Rør godt rundt.

Dsc 0478 2

Steg 2

Varm opp melk til 20-25 grader romtemperatur og pisk inn egg. Hell denne væsken over det tørre og skru på kjøkkenmaskinen med ertekrok. La elte i 10 minutter til du har en jevn og fin deig som slipper kanten på bollen.

Dsc 0482 2
Dsc 0486 2

Steg 3

Tilsett smør i terninger litt og litt og la deigen "spise" opp disse. La elte i 10 minutter til. Juster eventuelt med litt mer mel hvis det trengs, men vær tålmodig og la maskinen jobbe først.

Dsc 0488 2
Dsc 0491 2 3

Steg 4

Nå må bolledeigen heve i minimum 1 time til dobbel størrelse.

Steg 5

Del opp deigen i 18 like deler og rull til boller. La heve i ca 45 minutter til til bollene har blitt store og luftige. Pensle med vispet egg og stek på over og undervarme 225 grader i 11-12 minutter.

Dsc 0494 3
Dsc 0496
Dsc 0501 3

Steg 6

Når bollene er ferdige flytter du de over på en rist og lar de kjøle seg ned.

Dsc 0508

Steg 7

I disse bollene bruker jeg en kombinasjon av pisket krem og hjemmelaget vaniljekrem. Jeg bruker like deler pisket krem og vaniljekrem. Her er min oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem og den er veldig god. Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.

Steg 8

Når bollene har fått hvile skjærer jeg de pent på midten. Fyller på med vaniljekrem og ferske bringebær. Legg på lokket og strø over litt melis og alternativt bringebærpulver. Her er min oppskrift på bringebærstøv Bringebærstøv - Intens god smak og lang holdbarhet. Server til noen du er glad i nyt en veldig god fastelavnsbolle. Lykke til.

Dsc 0546 2