![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=bd944d77ef0aef295f8be9c8058b064c 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=ec00dd6c0fb750b4c2d6bbdc49202ce6 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a0eb4de12b29712486a54edf7969ff53 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=df0aaf7b9eda5bda0b1e183c5f69eff5 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=68f83304aac88d941a20ff278e64caea 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e9cdcc4516df5cea074d8d72734a25ad 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e0efab6202e311178ba905e829f49f03 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b3de8a47f8e28da8c2ab609db459460c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c0803de0e8c1c7db7306a49b453efa12 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6facb0bbac4ebdf0d8275a8425004abf 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6384c40d63bdace49542c9765706fedb 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=2d829af746d0e4c3f4ea9a63a20f673d 1800w)
Gladkokkens Fastelavensboller - saftige boller fyller med vaniljekrem og bringebær
Hvis du virkelig vil lage noen gode fastelavensboller har du oppskriften her!
Ingredienser
- 800 gram hvetemel
- 120 gram sukker
- 4 dl melk
- 1 pakke tørrgjær
- 150 gram smør
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 stk egg (til røren)
- 1 stk egg (til pensling)
- 3 dl kremfløte
- 3 dl hjemmelaget vaniljekrem
- melis
- ferske bringebær
Fastelavensboller har vært en tradisjon i veldig mange år. Deilige luftige boller som fylles med krem og bær. Jeg har en veldig god oppskrift på boller og når disse blir fylt med hjemmelaget vaniljekrem og bringebær blir dette litt gourmetvarianten av disse bollene. Prøver du disse blir det vanskelig å gå tilbake til de vanlige igjen.
Steg 1
Start med å helle alle de tørre ingrediensene til bolle deigen i bakebollen. Rør godt rundt.
![Dsc 0478 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0478-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5bb16a40d990b159700f855080c138ba)
Steg 2
Varm opp melk til 20-25 grader romtemperatur og pisk inn egg. Hell denne væsken over det tørre og skru på kjøkkenmaskinen med ertekrok. La elte i 10 minutter til du har en jevn og fin deig som slipper kanten på bollen.
![Dsc 0482 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0482-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=14b42c08456675b4298cc991dff5cba4)
![Dsc 0486 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0486-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3a1f50813f98e49bdd64cfc639255da8)
Steg 3
Tilsett smør i terninger litt og litt og la deigen "spise" opp disse. La elte i 10 minutter til. Juster eventuelt med litt mer mel hvis det trengs, men vær tålmodig og la maskinen jobbe først.
![Dsc 0488 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0488-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=258959e54c26ca0775360896027ee61a)
![Dsc 0491 2 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0491-2-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eee672ca4b3238ee7ebee6e55ce6b3b5)
Steg 4
Nå må bolledeigen heve i minimum 1 time til dobbel størrelse.
Steg 5
Del opp deigen i 18 like deler og rull til boller. La heve i ca 45 minutter til til bollene har blitt store og luftige. Pensle med vispet egg og stek på over og undervarme 225 grader i 11-12 minutter.
![Dsc 0494 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0494-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9c283780676cec1acdcd2a15a0c7b1d4)
![Dsc 0496](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0496.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a0e8f627bdb6928a7d7724bf58d7e535)
![Dsc 0501 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ea62b3a8a0b3dd48d3a409e90638eccb)
Steg 6
Når bollene er ferdige flytter du de over på en rist og lar de kjøle seg ned.
![Dsc 0508](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c4f5ec12c5b7a7096918b76169219bcc)
Steg 7
I disse bollene bruker jeg en kombinasjon av pisket krem og hjemmelaget vaniljekrem. Jeg bruker like deler pisket krem og vaniljekrem. Her er min oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem og den er veldig god. Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.
Steg 8
Når bollene har fått hvile skjærer jeg de pent på midten. Fyller på med vaniljekrem og ferske bringebær. Legg på lokket og strø over litt melis og alternativt bringebærpulver. Her er min oppskrift på bringebærstøv Bringebærstøv - Intens god smak og lang holdbarhet. Server til noen du er glad i nyt en veldig god fastelavnsbolle. Lykke til.
![Dsc 0546 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=87402d69b0ff05ea3bb20306961196b4)