Deilige horn fylt med ost og bacon - Perfekt til matpakke eller lunsj.

Rykende varme nystekte horn gleder både store og små!

Ingredienser

mellomstore horn

Oppskrift horn

  • 1 kg hvetemel
  • 4 dl h-melk
  • 100 gram smør
  • 1 pakke gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt

Fyll til horn

  • 300 gram bacon i terninger
  • 300 gram jarlsbergost
  • 1 stk egg til pensling
  • 1 dl sesamfrø
Ingredienser

Jeg liker veldig godt å bake og denne oppskriften på horn er veldig god. Du kan i utgangspunktet fylle med hva du selv vil, men kombinasjonen av bacon og ost er min favoritt. Det litt salte baconet passer veldig godt i denne oppskriften. Server rykende varme og spar resten til matpakke eller turmat.

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og legg i smøret. Smelt smøret og tilsett melken. Varm opp til blandingen er ca 37 grader. Jeg tilsetter sukker, salt og gjær i melkeblandingen. Rør godt så gjæren løser seg helt opp.

Dsc 0210
Dsc 0211 2

Steg 2

Hell melet i bakebollen og sett på eltekroken. Spe på med væsken under omrøring og la gå i 15 minutter på lav hastighet.

Dsc 0214
Dsc 0217 3

Steg 3

Dekk til bollen og la heve i ca 1 time til deigen har doblet seg i størrelse.

Steg 4

Stek bacon i terninger til de blir godt stekt og sprø. Dette gir det beste resultatet. Riv opp ost og legg bacon og ost i hver sin bolle.

Dsc 0215 2
Dsc 0220

Steg 5

Del opp deigen i 2 like deler og form til store runde boller. Bruk en kjevle og lag en stor flat runding. Høyden på deigen skal være ca 0,4 cm.

Dsc 0222 2
Dsc 0225 2

Steg 6

Kutt deigen opp som en pizza i 8 like deler.

Dsc 0226 3

Steg 7

Legg fyllet på den bredeste delen av "pizzastykket" deigen og rull tett innover mot midten.

Dsc 0227

Steg 8

Legg over på et stekebrett med bakepapir og la heve i 1 time til under en håndkle. Pensle på egg og strø over sesamfrø.

Dsc 0229 2
Dsc 0235

Steg 9

Pensle på egg og strø over sesamfrø. Sett i en formvarmet ovn på 200 grader varmluft og stek til de er gyldne og fine. Dette vil variere litt fra ovn til ovn, men beregn mellom 13-15 minutter. Server rykende varme og nyt deilig horn fylt med ost og bacon. Lykke til.

Dsc 0238 2
Dsc 0252 2