Deilige horn fylt med ost og bacon - Perfekt til matpakke eller lunsj.
Rykende varme nystekte horn gleder både store og små!
Ingredienser
Oppskrift horn
- 1 kg hvetemel
- 4 dl h-melk
- 100 gram smør
- 1 pakke gjær
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
Fyll til horn
- 300 gram bacon i terninger
- 300 gram jarlsbergost
- 1 stk egg til pensling
- 1 dl sesamfrø
Jeg liker veldig godt å bake og denne oppskriften på horn er veldig god. Du kan i utgangspunktet fylle med hva du selv vil, men kombinasjonen av bacon og ost er min favoritt. Det litt salte baconet passer veldig godt i denne oppskriften. Server rykende varme og spar resten til matpakke eller turmat.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og legg i smøret. Smelt smøret og tilsett melken. Varm opp til blandingen er ca 37 grader. Jeg tilsetter sukker, salt og gjær i melkeblandingen. Rør godt så gjæren løser seg helt opp.
Steg 2
Hell melet i bakebollen og sett på eltekroken. Spe på med væsken under omrøring og la gå i 15 minutter på lav hastighet.
Steg 3
Dekk til bollen og la heve i ca 1 time til deigen har doblet seg i størrelse.
Steg 4
Stek bacon i terninger til de blir godt stekt og sprø. Dette gir det beste resultatet. Riv opp ost og legg bacon og ost i hver sin bolle.
Steg 5
Del opp deigen i 2 like deler og form til store runde boller. Bruk en kjevle og lag en stor flat runding. Høyden på deigen skal være ca 0,4 cm.
Steg 6
Kutt deigen opp som en pizza i 8 like deler.
Steg 7
Legg fyllet på den bredeste delen av "pizzastykket" deigen og rull tett innover mot midten.
Steg 8
Legg over på et stekebrett med bakepapir og la heve i 1 time til under en håndkle. Pensle på egg og strø over sesamfrø.
Steg 9
Pensle på egg og strø over sesamfrø. Sett i en formvarmet ovn på 200 grader varmluft og stek til de er gyldne og fine. Dette vil variere litt fra ovn til ovn, men beregn mellom 13-15 minutter. Server rykende varme og nyt deilig horn fylt med ost og bacon. Lykke til.