Hjemmelagde kokosboller - dette er virkelig snadder!

Jeg tror alle liker kokosboller og når du lager dem selv blir de mye bedre enn det du får kjøpt. I denne oppskriften får du en del smarte tips og jeg viser deg en metode som gjør jobben enkel og morsom.

Ingredienser

Store kokosboller

Italiensk Marengs

  • 320 gram eggehvite (8 egg)
  • 80 gram sukker
  • 400 gram sukker til sirup
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Sjokoladetrekk

  • 400 gram mørk sjokolade
  • 35 gram delfiafett
  • 1 klype maldonsalt

Kransekakebunn

  • 1 stk ferdig kransekakedeig
Ingredienser

Kokosboller har god holdbarhet i kjøleskapet så du kan fint lage de noen dager før du har planlagt å servere dem. Den eneste faren er at du spiser dem opp for de er veldig fristende å se på når du åpner kjøleskapet.

Dsc 0194

Steg 1

Start med å skjære opp kransekakedeigen til bunnen i 1 cm tykke skiver.

Dsc 0197

Steg 2

Trykk ut så de blir litt større og legg over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200 grader i 9 minutter. La bunnene avkjøle seg helt før du tar på den Italienske marengsen.

Dsc 0199

Steg 3

Når du skal lage den Italienske marengsen starter jeg med å finne frem en kjele og tilsette 400 gram sukker og 2 dl vann.

Dsc 0229

Steg 4

Kok opp å la koke i 5-6 minutter til den tykner og blir som en sirup. Etter du har kokt opp sukkerblandingen heller du eggehvitene og saltet i en kjøkkenmaskin med visp og setter på halv fart. Visp i noen minutter til det begynner å skumme. Når det skummer skrur du opp hastigheten og tilsetter sukkeret litt og litt. Når marengsen har fått sukkeret og du har fått en stiv og fin marengs skal du tilsette den varme sirupen.

Den perfekte temperatur på sukkerlaken når du lager Italiensk marengs er 120 grader.

Dsc 0233

Steg 5

Hell den varme sirupen i marengsen i en tynn stråle mens maskinen står på fullt. Pass på at du heller rett i marengsen og ikke på vispen for da kan du fort søle med den varme sirupen.

Dsc 0234

Steg 6

Etter du har tilsatt sirupen lar du maskinen gå på nesten full guffe i ca 10 minutter for at den skal bli romtemperert.

Dsc 0236

Steg 7

Legg marengsen i en sprøytepose og finn frem de stekte kransekakebunnene.

Dsc 0237

Steg 8

Sprøyt på marengs på hver bunn. Når du er ferdig setter du formen inn i kjøleskapet og lar de bli helt kalde før du skal legge på sjokoladetrekket.

Dsc 0242

Steg 9

Når du skal smelte sjokolade er det smart å bruke et vannbad. Finn frem en liten kjele og tilsett litt vann. Kok opp vannet og sett en stål eller glassbolle oppå kjelen. Da blir bollen oppvarmet av dampen fra vannet. Tilsett 2/3 av sjokoladen og la den smelte.

Dsc 0244

Steg 10

Hakk opp den siste 1/3 av sjokoladen. Når sjokoladen i vannbadet når en temperatur på mellom 45-50 grader tar du av bollen og tilsetter resten av den kalde sjokoladen. Rør hele tiden til all sjokoladen er smeltet. Bruk gjerne en termostat. Den perfekte arbeidstemperatur for sjokolade er 32 grader.

Dsc 0246

Steg 11

Dypp hver kokosbolle i den varme sjokoladen og sett den på et brett.

Dsc 0247

Steg 12

Strø over litt kokos hvis du vil. Når du har trukket alle kokosbollene i sjokolade setter du dem i kjøleskapet frem til servering.

Nå kan du glede deg å dele og spise til hjemmelagde kokosboller. Lykke til.

Dsc 0268 2