![](https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=40ba4cb577a02cbc6570d0e96c68f38a 700w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c2754c545d6f292fbf65c4203ade74ff 800w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f1f7cef6a528d3e0110baa8318a94c8f 900w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e54e8babe2890428e163313ec95982b9 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e667d6caa7a7d0b46c2621a6f14a8880 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=eb001420cffe6340869eaf49d8810bbf 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d0591929374b715e9cf5bc9cbbb0f382 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=81dfaffeedc2ab1449ef4ef7f2f08157 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0cbcffb7518e56b6d0ee888393562717 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=dd69d8e44bc021a6debb1769d7eefa41 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=8c9bd10b5b408914e95d96a408e6380f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_lite_kokosboller.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=02022ee7bad73001ea3a78f4f5056e0c 1800w)
Hjemmelagde kokosboller - dette er virkelig snadder!
Jeg tror alle liker kokosboller og når du lager dem selv blir de mye bedre enn det du får kjøpt. I denne oppskriften får du en del smarte tips og jeg viser deg en metode som gjør jobben enkel og morsom.
Ingredienser
Italiensk Marengs
- 320 gram eggehvite (8 egg)
- 80 gram sukker
- 400 gram sukker til sirup
- 2 dl vann
- 0,5 ts salt
- 1 ts vaniljeekstrakt
Sjokoladetrekk
- 400 gram mørk sjokolade
- 35 gram delfiafett
- 1 klype maldonsalt
Kransekakebunn
- 1 stk ferdig kransekakedeig
Kokosboller har god holdbarhet i kjøleskapet så du kan fint lage de noen dager før du har planlagt å servere dem. Den eneste faren er at du spiser dem opp for de er veldig fristende å se på når du åpner kjøleskapet.
![Dsc 0194](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0194.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d33764ef30fbd6e611a55d84360cd903)
Steg 1
Start med å skjære opp kransekakedeigen til bunnen i 1 cm tykke skiver.
![Dsc 0197](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0197.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=42494122342b88ed8a1aff800087696a)
Steg 2
Trykk ut så de blir litt større og legg over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200 grader i 9 minutter. La bunnene avkjøle seg helt før du tar på den Italienske marengsen.
![Dsc 0199](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0199.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7c72a06c0f8fe02f33ab213c5041dc28)
Steg 3
Når du skal lage den Italienske marengsen starter jeg med å finne frem en kjele og tilsette 400 gram sukker og 2 dl vann.
![Dsc 0229](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0229.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9aecd6c3f225f5af55181b2bd934ae8c)
Steg 4
Kok opp å la koke i 5-6 minutter til den tykner og blir som en sirup. Etter du har kokt opp sukkerblandingen heller du eggehvitene og saltet i en kjøkkenmaskin med visp og setter på halv fart. Visp i noen minutter til det begynner å skumme. Når det skummer skrur du opp hastigheten og tilsetter sukkeret litt og litt. Når marengsen har fått sukkeret og du har fått en stiv og fin marengs skal du tilsette den varme sirupen.
Den perfekte temperatur på sukkerlaken når du lager Italiensk marengs er 120 grader.
![Dsc 0233](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0233.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5e6238c85f1baecd730a84fe074ea6de)
Steg 5
Hell den varme sirupen i marengsen i en tynn stråle mens maskinen står på fullt. Pass på at du heller rett i marengsen og ikke på vispen for da kan du fort søle med den varme sirupen.
![Dsc 0234](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0234.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d2846de9ac04cb89da39cbbb5507d2b7)
Steg 6
Etter du har tilsatt sirupen lar du maskinen gå på nesten full guffe i ca 10 minutter for at den skal bli romtemperert.
![Dsc 0236](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0236.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f90250f3b83fd39e179c8f41d01dbf27)
Steg 7
Legg marengsen i en sprøytepose og finn frem de stekte kransekakebunnene.
![Dsc 0237](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0237.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=631dc9298fa018e5599bbeb5e46d9842)
Steg 8
Sprøyt på marengs på hver bunn. Når du er ferdig setter du formen inn i kjøleskapet og lar de bli helt kalde før du skal legge på sjokoladetrekket.
![Dsc 0242](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0242.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d904cccbffa85cbb51d0e8320c0a1121)
Steg 9
Når du skal smelte sjokolade er det smart å bruke et vannbad. Finn frem en liten kjele og tilsett litt vann. Kok opp vannet og sett en stål eller glassbolle oppå kjelen. Da blir bollen oppvarmet av dampen fra vannet. Tilsett 2/3 av sjokoladen og la den smelte.
![Dsc 0244](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0244.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=54b9652aac8976a0f8e67353dcc82e1d)
Steg 10
Hakk opp den siste 1/3 av sjokoladen. Når sjokoladen i vannbadet når en temperatur på mellom 45-50 grader tar du av bollen og tilsetter resten av den kalde sjokoladen. Rør hele tiden til all sjokoladen er smeltet. Bruk gjerne en termostat. Den perfekte arbeidstemperatur for sjokolade er 32 grader.
![Dsc 0246](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0246.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=23331bc73854b31ab7a29e0e722d1c45)
Steg 11
Dypp hver kokosbolle i den varme sjokoladen og sett den på et brett.
![Dsc 0247](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0247.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6e070415304f1be6ed1a24aeb1397e30)
Steg 12
Strø over litt kokos hvis du vil. Når du har trukket alle kokosbollene i sjokolade setter du dem i kjøleskapet frem til servering.
Nå kan du glede deg å dele og spise til hjemmelagde kokosboller. Lykke til.
![Dsc 0268 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0268-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5e0b198364efe54305c258e2823ddbad)