Banankake - Superenkel oppskrift som lages i blenderen.
Ikke kast litt modne bananer, de har lyst til å bli banankake!
Ingredienser
Banankake
- 4 stk modne bananer
- 2 dl solsikkeolje
- 4 stk egg
- 1,5 dl melk
- 2 dl sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 6 dl hvetemel / speltmel
- 3 ts bakepulver
Dette er en veldig enkel og utrolig god oppskrift. En oppskrift for å bruke opp litt vel modne bananer og kunne servere noe godt. Hele oppskriften lages i blenderen, så du lager røren på få minutter. Her viser jeg deg hvordan.
Steg 1
Finn frem en blender og tilsett banan, egg, melk, olje, sukker og vaniljeekstrakt. Kjør til en jevn masse. Tilsett hvetemel og bakepulver og kjør i noen minutter til. Røren er klar når den er helt uten klumper og en jevn røre.
Steg 2
Finn frem en kakeform og smør med nøytral olje. Jeg bruker litt papir så det ikke blir så mye fett igjen i formen.
Steg 3
Hell røren i formen og la stå i et par minutter før den skal inn i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft.
Steg 4
Sett kaken midt i ovnen og stek i ca 40 minutter på 160 grader varmluft. Du kan sjekke om kaken er ferdig med å stikke en tynn pinne inn i kaken. Hvis det ikke henger igjen røre på pinnen er kaken ferdig.
Steg 5
La kaken hvile i noen minutter og fjern kakeformen. Del opp i gode biter og server. Dette er en saftig, god og veldig enkel kake! Lykke til.