Banankake - Superenkel oppskrift som lages i blenderen.

Ikke kast litt modne bananer, de har lyst til å bli banankake!

Ingredienser

27 cm rund kakeform

Banankake

  • 4 stk modne bananer
  • 2 dl solsikkeolje
  • 4 stk egg
  • 1,5 dl melk
  • 2 dl sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 6 dl hvetemel / speltmel
  • 3 ts bakepulver
Ingredienser

Dette er en veldig enkel og utrolig god oppskrift. En oppskrift for å bruke opp litt vel modne bananer og kunne servere noe godt. Hele oppskriften lages i blenderen, så du lager røren på få minutter. Her viser jeg deg hvordan.

Karamelisert lok 6

Steg 1

Finn frem en blender og tilsett banan, egg, melk, olje, sukker og vaniljeekstrakt. Kjør til en jevn masse. Tilsett hvetemel og bakepulver og kjør i noen minutter til. Røren er klar når den er helt uten klumper og en jevn røre.

Karamelisert lok 7

Steg 2

Finn frem en kakeform og smør med nøytral olje. Jeg bruker litt papir så det ikke blir så mye fett igjen i formen.

Karamelisert lok 8

Steg 3

Hell røren i formen og la stå i et par minutter før den skal inn i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft.

Karamelisert lok 9

Steg 4

Sett kaken midt i ovnen og stek i ca 40 minutter på 160 grader varmluft. Du kan sjekke om kaken er ferdig med å stikke en tynn pinne inn i kaken. Hvis det ikke henger igjen røre på pinnen er kaken ferdig.

Karamelisert lok 10

Steg 5

La kaken hvile i noen minutter og fjern kakeformen. Del opp i gode biter og server. Dette er en saftig, god og veldig enkel kake! Lykke til.

Karamelisert lok 11