Biffwok med nudler - rask, sunn og velsmakende middag
Den herlige og smaksrike sausen binder sammen hele retten!
Ingredienser
- 400 gram ytrefilet okse
- 200 gram risnudler
- 1 stk gulrot
- 1 stk brokkoli
- 1 stk paprika
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss revet ingefær
- nøytral olje
Marinade
- 1 ss soyasaus
- 1 ss bakepulver
Woksaus
- 0,5 dl vann
- 1 ss maisenna mel
- 1 dl soyasaus
- 1 dl appelsinjuice
- 1 ss oystersauce
- 1 ts sesamolje
- 1 ts siracha (chilisaus)
Rask og deilig middag med kjøtt og grønnsaker! Du trenger ingen wokpanne for å lage wokmiddager og du kan variere grønnsaker etter hva du liker og har i kjøleskapet. Denne biffwoken synes jeg er veldig god og du lager hele retten på under 20 minutter.
Steg 1
Start med å finne frem en stekepanne med høy kant eller en wok og en kjele til nudler. Hell vann i kjelen til nudler og sett begge to på maks varme. Mens de varmer seg opp lager jeg sausen. Hell først kaldt vann i en bolle og tilsett maisennamel. Rør dette til en jevn røre. Maismelet gjør at sausen tykner og blir klissete og god etterpå når den kommer i panna. Bland inn resten av ingrediensene til sausen og rør sammen.
Steg 2
I dag har jeg brukt risnudler og de skal kun trekke i varmt vann i ca 10 minutter. Kok opp vannet, skru av varmen og legg i nudlene.
Steg 3
Skjær biffen i tynne strimler og hell over soya og bakepulver. Bland godt sammen med hendene. Bakepulver gjør biffen enda mer mør. Kutt opp resten av ingrediensene og du er klar til å lage biffwok.
Steg 4
Bruk nøytral olje og full varme på pannen/woken. Stek litt og litt av kjøttet i kun et par minutter til det får en fin farge. Legg kjøttet over i en bolle/tallerken og stek videre kjøttet til alt er stekt opp.
Steg 5
Hell hvitløk og ingefær i pannen og fres i ett minutt før du tilsetter grønnsakene. Stek i et par minutter og hell over sausen. La sausen koke i 2-3 minutter.
Steg 6
Hell av vannet på nudlene og legg i kjelen. Bland godt sammen så alle nudlene er dekt av den gode sausen.
Steg 7
Rett før servering legger jeg biffen tilbake i kjelen og steker 1-2 minutter. Serveres rykende varm. Du kan gjerne ta på litt sesamfrø før servering hvis du liker dette. Nå kan du nyte en deilig Biffwok. Lykke til.