Biffwok med nudler - rask, sunn og velsmakende middag

Den herlige og smaksrike sausen binder sammen hele retten!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram ytrefilet okse
  • 200 gram risnudler
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • nøytral olje

Marinade

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss bakepulver

Woksaus

  • 0,5 dl vann
  • 1 ss maisenna mel
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss oystersauce
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts siracha (chilisaus)
Ingredienser

Rask og deilig middag med kjøtt og grønnsaker! Du trenger ingen wokpanne for å lage wokmiddager og du kan variere grønnsaker etter hva du liker og har i kjøleskapet. Denne biffwoken synes jeg er veldig god og du lager hele retten på under 20 minutter.

Biffwok

Steg 1

Start med å finne frem en stekepanne med høy kant eller en wok og en kjele til nudler. Hell vann i kjelen til nudler og sett begge to på maks varme. Mens de varmer seg opp lager jeg sausen. Hell først kaldt vann i en bolle og tilsett maisennamel. Rør dette til en jevn røre. Maismelet gjør at sausen tykner og blir klissete og god etterpå når den kommer i panna. Bland inn resten av ingrediensene til sausen og rør sammen.

Biffwok 3

Steg 2

I dag har jeg brukt risnudler og de skal kun trekke i varmt vann i ca 10 minutter. Kok opp vannet, skru av varmen og legg i nudlene.

Biffwok 4

Steg 3

Skjær biffen i tynne strimler og hell over soya og bakepulver. Bland godt sammen med hendene. Bakepulver gjør biffen enda mer mør. Kutt opp resten av ingrediensene og du er klar til å lage biffwok.

Biffwok 2

Steg 4

Bruk nøytral olje og full varme på pannen/woken. Stek litt og litt av kjøttet i kun et par minutter til det får en fin farge. Legg kjøttet over i en bolle/tallerken og stek videre kjøttet til alt er stekt opp.

Biffwok 5
Biffwok 6

Steg 5

Hell hvitløk og ingefær i pannen og fres i ett minutt før du tilsetter grønnsakene. Stek i et par minutter og hell over sausen. La sausen koke i 2-3 minutter.

Biffwok 7

Steg 6

Hell av vannet på nudlene og legg i kjelen. Bland godt sammen så alle nudlene er dekt av den gode sausen.

Biffwok 8

Steg 7

Rett før servering legger jeg biffen tilbake i kjelen og steker 1-2 minutter. Serveres rykende varm. Du kan gjerne ta på litt sesamfrø før servering hvis du liker dette. Nå kan du nyte en deilig Biffwok. Lykke til.

Biffwok 9
Biffwok 10