![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=301a84abc8210951765697e8c7d262c8 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=dc033261cfef77f8f825a044be386f64 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=91020a00825b2931e91f37b0ec2f208b 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=16aebff0001f6ea074d631a9b814fcd7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=43129d141fd9d9cacc752dfc23821bfd 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5d7edb44bda53c65caaaaee26691f9a3 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5ca15cdf418151702b7f55253e7dadf8 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=bee38512637f41653d757ad3121327dc 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=db8b2a60b10ce727537b5ab67833700c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=537ad4ce233d57876d8458f5d76ec7c4 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=2e5a74130dd1d71d3959615063adbd36 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=752d741e97e6381d8d992fe14a57ff57 1800w)
Chicken Francese - Utrolig mør kylling med sitron, persille og hvitløk
Panerte Kyllingbryst med en fantastisk saus!
Ingredienser
- 3 stk kyllingfilet
- 1 stk sitroner
- 1 ss olivenolje (til steking)
- 2 dl mel (til panering)
- 2 stk egg
- 1 stk fersk persille
- 5 fedd hvitløk
- 1,5 dl hvitvin
- 4 dl kyllingkraft
- 4 ss smør
- 1,5 ss hvetemel
- salt og pepper
- Parmesan (til servering)
- pasta
- aspargestopper
Dette er en kyllingrett som virkelig smaker godt. Her er det smaken av vin, smør, hvitløk, persille og sitron som er stjernene. Metoden for å lage kyllingen gir ekstremt mør kylling. Retten har Italiensk opphav, men er faktisk mest kjent fra områder i New York hvor veldig mange Italienere en periode emigrerte til. Spesielt et område utenfor New York som heter Rochester. Så det er en del som også kaller denne retten for Chicken Rochester eller Chicken French. Den har tatt utgangspunktet i likende rett med kalvekjøtt, men kylling var langt rimeligere og lettere å få tak i. Det er bare å glede seg!! Denne smaker fantastisk.
![Dsc 0140 3 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0140-3-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7c87657fa9218b61d59d2e51b6218f14)
Steg 1
Start med å fjerne skinnet fra kyllingen og dele den forsiktig i så den halverer seg i høyden. Kyllingen skivene blir nå mye tynnere og har en kortere steketid.
![Dsc 0141 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0141-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d450d35e0491a5631054647df1d4389f)
![Dsc 0143 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0143-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b71483c7b8ffac58df06f7d3f22e67ad)
Steg 2
Det neste er å banke kyllingfiletene lett så de blir jevne i tykkelse og enda mørere. Jeg synes det er enklest å klippe opp en zipp pose og bruke den. Fungerer også fint med plastfolie. Slå forsiktig med en kjevle eller liknende til kyllingbrystet blir jevnt og enda litt tynnere.
![Dsc 0148 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0148-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d5b77a88082dc729fe35b8f554c32a4a)
![Dsc 0150 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0150-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8f534e4ecd27cc056781c5fad063cb4c)
Steg 3
Finn frem 2 skåler. I den ene så heller du mel og i den andre legger du egg og finhakket persille. Krydre godt med salt og pepper i eggeblandingen. Pisk eggeblandingen godt sammen. Start med å legge kyllingen i melet og snu rundt så hele kyllingen er lett dekket med mel. Rist av ekstra mel og legg kyllingen i eggeblandingen.
![Dsc 0155 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0155-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5ab9b3ffda9379b5c30dac9b4a2e7a80)
![Dsc 0156 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0156-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=190cbf18dc759de489d29a441082aca0)
Steg 4
Varm opp en stor panne og tilsett litt olivenolje. Du skal steke kyllingen på medium til høy varme. Kyllingen skal få en litt brun og fin overfalte. Snu når de har fått farge og stek litt til på begge sider. Du trenger ikke bekymre deg for at kyllingen er gjennomstekt for den skal koke i sausen etterpå. Når de er ferdige i pannen tar du de ut å legger på en tallerken.
![Dsc 0158 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0158-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0e1a89f43998960a6d9d24ccf216dd74)
![Dsc 0162 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0162-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=023ffcf41e2cb18c5c3f088641a9fdd2)
Steg 5
Når du er ferdig med å steke opp kyllingen skal vi lage sausen. Det er viktig å bruke samme panne. Tilsett 1 god SS med smør, sitronskiver og hvitløk. Stek i noen minutter, men pass på at ikke hvitløken blir brent. Hell i melet og rør godt rundt. Stek i et par minutter og hell på vinen. Rør til du får en jevn røre. Dette gjør du lettest med en visp. Skivs oppi resten av sitronen. (kun saften)
![Dsc 0168 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0168-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=90b77bb14b5d3f074db2cc4f708d9d8c)
![Dsc 0169 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0169-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9a83e0c5c2bf9d4581b7e074ac7282aa)
Steg 6
Hell over kyllingenkraften og rør godt rundt. La dette småkoke i 10 minutter. Skur ned varmen litt og tilsett litt smør og legg kyllingen tilbake i panna i den varme sausen.
![Dsc 0171 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0171-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=de767b051df83ba23a13bd22d0bcd799)
![Dsc 0176 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0176-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e4ab025b09d75b873a06c809038a1547)
![Dsc 0177 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0177-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bdaa58043e4d2de64bc7576b3c8106e2)
Steg 7
La kyllingen koke på lav varme i 10 minutter. Snu kyllingen etter halv tid. Smak til sausen med litt salt hvis det treng. Rett før servering strør du over resten av den finhakkede persillen og litt parmesan. Skal serveres med et par sitronskiver. Legg gjerne på et stort fat.
![Dsc 0190 7](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=91c7c7e77c9e95da1a1087ad61938fb4)
Steg 8
Her servert sammen med deilig tagliatelle og noen lettkokte aspargestopper. Dette er så godt! Nytes best med et godt glass hvitvin. Lykke til.
![Dsc 0203 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0203-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4399bafc2d2222962d61ca712c173c8c)