Pasta Aglio - Herlig smak av hvitløk og chili

Så enkelt, så billig og utrolig godt!

Ingredienser

porsjoner

Hvitløks og chiliolje

  • 4 ss olivenolje av god kvalitet
  • 1 ts chiliflak
  • 6 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Pasta

  • Spagetti eller fersk pasta
Ingredienser

Dette har vært min pastafavoritt i sommer. Kvalitetspasta med en hvitløks og chiliolje. Det hele toppes med frisk bladpersille. Noen ganger er enkelt helt fantastisk! Det er noen triks for å lykkes med denne retten. Når det er så få ingredienser er det viktig at de er av god kvalitet. Her bruker jeg en ekstra god olivenolje og pasta av god kvalitet. Jeg synes det er gøy å lage hjemmelaget fersk pasta. Hvis du har lyst til å prøve det finner du oppskriften her Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!

Steg 1

Start med å fylle en kjele med vann og tilsett rikelig med salt i vannet. (hvis du er fornøyd med mengden salt i vannet tilsett litt til) Når vannet koker legger du i pastaen.

Steg 2

Finn frem en kjele eller stekepanne med høy kant og tilsett olivenoljen. Legg i hvitløk og chiliflak. La dette varme seg opp fra kaldt til medium varmt. Det er viktig å følge med så ikke hvitløken blir brent.

Dsc 0089 2

Steg 3

Når pastaen er ferdig heller du pastaen over i kjelen med olje. Tilsett også 1 ss av kokevannet sammen med oljen. Skru av varmen på kjelen og rør godt rundt så all pastaen er dekket med den gode oljen. Finhakk bladpersille og strø over retten.

Dsc 0099
Dsc 0101 2

Steg 4

Nå er retten klar! Det er også veldig godt med finrevet parmesan til denne retten. Legg over på tallerken og server.

Dsc 0116 3