Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!

Jeg elsker pasta og synes det er gøy å lage min egen pasta.

Ingredienser

porsjoner
  • 100 gram Pastamel (tipo 00 )
  • 65 gram egg
  • 5 gram salt
  • 0,5 ts olivenolje
Ingredienser

Det tar ikke så lang tid som mange forestiller seg og er enklere enn du skulle tro. Det er kun 3 ingredienser og du trenger ikke noe fancy utstyr. Det blir selvfølgelig litt enklere med en pastamaskin, men det fungerer veldig bra med en kjevle. Resultatet er en slikemyk og god pasta. Jeg kommer med flere oppskrifter med pasta fremover, men her er grunnoppskriften. Når du lager denne kan du trylle ut ravioliplater, tagliatelle, spagetti, lasagne plater osv.

TIPS: Jeg pleier å veie opp eggene siden de varierer en del i vekt og jeg foretrekker å bruke litt mer eggeplomme enn hele egg.

Steg 1

Det er to muligheter når du lager pastadeig. Enten bruker du en kjøkkenmaskin eller så lager du det på den gamle gode metoden. Det tar 5-10 minutter å lage pastadeigen. Start med å helle ut mel på en ren benk og strø over litt salt. Lag en liten grop i midten og hell i eggene. Jeg bruker ofte litt er eggeplomme enn eggehviter. Bland melet og eggene og kna deigen godt til den har en smidig og jevn konsistens. Hvis deigen er litt klissete tilsetter du bare litt mere mel på benken.

Pasta 2

Steg 2

Når du har knadd deigen godt i minimum 5 minutter pakker du den inn i plastfolie og legger i kjøleskapet. Etter 30 minutter er du klar til å kjevle ut pastadeigen. Legg godt med mel på benken og kjevle ut til en tynn deig. Dette er selvfølgelig lettest med en pastamaskin, men det fungerer godt med en god gammel kjevle også. Del opp til spagetti, ravioli eller hva du skal lage.

Pasta 3

Når du lager fersk pasta trenger den veldig kort koketid. Kokes i rikelig med saltet vann i 2-4 minutter avhengig av tykkelse på pastaen. Sjekk at den er silkemyk, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Velkommen til en verden av deilig pasta!