![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=303cb45ca839ce92df2406e1c95db376 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c73bcc56a8732973b09c7fa09c0fa5fb 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=7438493c56983fa99dd208c55b64fe06 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=32200f5800a0b8552c51bd50686158c7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=4c31b9de96d23bb3c41249b9bae6b6a6 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a21649d92cfd3b1d1e60dbc18a089716 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=07228789646f86835f02032c035ded33 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=713607dac872a847f3c82faf26fa5fe8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=6a32680e17498fc2f0ebf49fbe6087e2 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=832176cde8a7d548f67cf1fa13e77b21 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=7e054c96ff7afac0faac1aa4991ed2a1 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5327dffa4f918c60f09aa210dba04eb1 1800w)
Oksehaleragu med pasta - Med god tid blir denne råvaren helt fantastisk!
Oksehaler gir en fantastisk smak!
Ingredienser
Oksehaleragu
- 1,5 kg oksehaler
- 1 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk gulrot
- 2 stk stangselleri
- 2 dl hvitvin
- 2 stk laurbærblad
- 1 ss oregano
- 6 dl vann
- 1 boks gode hermetiske tomater
- litt fersk timian
- salt og pepper
- god olivenolje
Tilbehør
- Fersk pasta
- Revet Parmesan
- krydderurter
Dette er en rett som tar litt tid, men resultatet er helt utrolig. Jeg brukte trykkoker i dag noe som gjør at du sparer nesten 75% av tiden, men oppskriften fungerer like bra i en vanlig kjele. Oksehaler gir en veldig god kraft og kjøttet blir utrolig mørt. Server med en deilig pasta og det er bare å glede seg!
Steg 1
Start med å smøre inn oksehalene med litt olje og ta på rikelig med salt og pepper. Sett i ovnen under grillen til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.
![Dsc 0645 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0645-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b7aa94e492a9964f8ec26822d3029daf)
![Dsc 0653 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0653-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=10c426881c9c7c23e11444188fdab41c)
Steg 2
Finhakk grønnsakene og finn frem en stor kjele eller trykkoker.
![Dsc 0647 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0647-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7a149dbd46cf559b61e11bb4adaea253)
Steg 3
Ta litt olivenolje i kjelen og stek grønnsakene noen minutter. Tilsett hvitvinene eller hvitvinseddik og la dette koke nesten ut. Legg i krydderne og urter.
![Dsc 0651](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0651.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0d423af8e67d7e0b64ecfac6a2474a9b)
Steg 4
Legg i de grillede oksehalene og fyll opp med vann. Hvis du koker i vanlig kjele skal du småkoke oksehalene i ca 4 timer. Hvis du bruker trykkoker koker du på fullt trykk i 90 minutter.
![Dsc 0657](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0657.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc368ebc8a5c73365ba2872f046c86c9)
Steg 5
Kjøttet er klart når det løsner lett fra beina. Plukk av kjøttet og reduser sausen til ønsket tykkelse. Jeg kjører sausen jevn med en stavmikser, men det kan du velge ut i fra hva du liker best.
![Dsc 0669](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0669.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7ee98abafac45638b878a8cf4032f9b6)
Steg 6
Tilsett kjøttet tilbake i sausen og la småputre. Kok opp pastaen og legg pastaen sammen med sausen rett før servering. Hell i 2-3 ss med kokevannet og la putre med sausen i 1-2 minutter. Dette gjør at sausen og pastaen "forenes" og sausen klisterer seg rundt på pastaen så dette blir perfekt.
![Dsc 0677](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0677.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e95abb732d4f8ee9b59b129b4b4fb4f7)
![Dsc 0678 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0678-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c024406fdf7dd4f984c0376d3bcca2de)
Steg 7
Hell over på en tallerken og pynt med noen urter og strø over litt deilig revet parmesan. Nå kan du nyte en av de aller beste pastarettene jeg vet om. Lykke til.
![Dsc 0695 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0695-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7c281412e761d172ad329967442ded79)