Oksehaleragu med pasta - Med god tid blir denne råvaren helt fantastisk!
Oksehaler gir en fantastisk smak!
Ingredienser
Oksehaleragu
- 1,5 kg oksehaler
- 1 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk gulrot
- 2 stk stangselleri
- 2 dl hvitvin
- 2 stk laurbærblad
- 1 ss oregano
- 6 dl vann
- 1 boks gode hermetiske tomater
- litt fersk timian
- salt og pepper
- god olivenolje
Tilbehør
- Fersk pasta
- Revet Parmesan
- krydderurter
Dette er en rett som tar litt tid, men resultatet er helt utrolig. Jeg brukte trykkoker i dag noe som gjør at du sparer nesten 75% av tiden, men oppskriften fungerer like bra i en vanlig kjele. Oksehaler gir en veldig god kraft og kjøttet blir utrolig mørt. Server med en deilig pasta og det er bare å glede seg!
Steg 1
Start med å smøre inn oksehalene med litt olje og ta på rikelig med salt og pepper. Sett i ovnen under grillen til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.
Steg 2
Finhakk grønnsakene og finn frem en stor kjele eller trykkoker.
Steg 3
Ta litt olivenolje i kjelen og stek grønnsakene noen minutter. Tilsett hvitvinene eller hvitvinseddik og la dette koke nesten ut. Legg i krydderne og urter.
Steg 4
Legg i de grillede oksehalene og fyll opp med vann. Hvis du koker i vanlig kjele skal du småkoke oksehalene i ca 4 timer. Hvis du bruker trykkoker koker du på fullt trykk i 90 minutter.
Steg 5
Kjøttet er klart når det løsner lett fra beina. Plukk av kjøttet og reduser sausen til ønsket tykkelse. Jeg kjører sausen jevn med en stavmikser, men det kan du velge ut i fra hva du liker best.
Steg 6
Tilsett kjøttet tilbake i sausen og la småputre. Kok opp pastaen og legg pastaen sammen med sausen rett før servering. Hell i 2-3 ss med kokevannet og la putre med sausen i 1-2 minutter. Dette gjør at sausen og pastaen "forenes" og sausen klisterer seg rundt på pastaen så dette blir perfekt.
Steg 7
Hell over på en tallerken og pynt med noen urter og strø over litt deilig revet parmesan. Nå kan du nyte en av de aller beste pastarettene jeg vet om. Lykke til.