![](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=8e96b7b2b8f5e862d7689cccf1108f3f 700w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=74e07215b4756e9479f1af587c73b96a 800w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f543f52e1f194d48c34994e79e275796 900w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b4f88bb2afddc007e9739b0a93e4b3d5 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=f010cd759131d1339673e16cb2b4971f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=71edad6db9615408f41a4528288e92db 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=699b22e18cf1a6b22ebd8ba6627a528b 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e0c674d3a16e6f7e594fe1e62d3d1f75 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=eb18b03ff7753709c0dc2db37b040542 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=68d6f525d4b10c4c9474b77c2201280a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=b69a15084c5d9c9c18cbd2948b0d69ae 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=96924e2a06257f63f8755efbe13721a5 1800w)
Indrefilet av reinsdyr med selleripuré og balsamicoglaze
For meg er dette en av verdens beste råvarer!
Ingredienser
- 2 stk indrefilet av rein (ca 150 gram pr pers)
Selleri- og rotpure
- 250 gram melne poteter
- 250 gram sellerirot
- 4 dl melk
- 3 dl vann
- 150 gram meierismør
- smak til med salt
Glaserte grønnsaker
- 3 stk gulrot
- 6 stk sjalottløk
- 1 ss smør til steking
- 1,5 dl vann
- 1 ss honning
- salt og pepper
Balsamico glaze
- 1 dl balsamicoeddik
- 1 kvast fersk timian
- 75 gram smør
Indrefilet av reinsdyr er en eksklusiv og utrolig god råvare. Den trenger lite tid og er alltid veldig mør. Dette måltidet har en herlig kombinasjon av smaker og passer perfekt hvis du vil imponere noen eller deg selv med en nydelig middag.
![Reinsdyr indrefilet](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=611d19bf9f9a62083fdcf65da6282153)
Steg 1
Start med å skrell poteter og sellerirot. Kutt opp i terninger og legg i en kjele med melk og vann. Væsken skal så vidt dekke grønnsakene. La dette koke i 25 minutter uten lokk til alt er mørt og mye av væsken er fordampet. Hell alt over i en blender, kjør det til en puré og tilsett smøret. Kjør alt sammen igjen med blenderen og avslutt med å smake til med salt.
![Reinsdyr indrefilet 7](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c27141351538b32be58daaeb899d37f3)
Steg 2
Skrell og kutt gulrot i biter og legg dem sammen med hele sjalottløk i en kjele med litt smør. Stek i noen minutter og tilsett vann, honning, salt og pepper. La alt småkoke i 10-15 minutter uten lokk til gulrøttene er perfekt møre. Smak til med salt.
![Reinsdyr indrefilet 2](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-2_2022-12-30-060807_yrld.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a0eccb328770c14497997036a31052aa)
Steg 3
Hell balsamicoeddik i en kjele/panne og tilsett fersk timian. La dette småkoke til den kun er en tykk sirup igjen. Ta ut timianen og tilsett terninger med kaldt smør. Rør dette inn og glazen er klar.
![Reinsdyr indrefilet 3](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dd461a68d0313c6c6c9b4633244438ef)
Steg 4
Krydre indrefiletene med salt og pepper. Stek i en varm panne med smør i 2 minutter på hver side. Ta ut av panna og legg dem i en form.Hell over smøret fra stekingen og la kjøttet hvile seg ferdig. Legg selleripure, sjalottløk og gulrøtter på en tallerken. Ikke ta med væsken fra kjelen. Skjær kjøttet opp og legg ved siden av. Hell over litt glaze og pynt med fersk timian.
![Reinsdyr indrefilet 4](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=53a14c326b1944bec4ec25c5f4ba7017)
![Reinsdyr indrefilet 6](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=020fbcbb5bd43ec20b4a3bf985760775)
![Reinsdyr indrefilet 9](https://gladkokken.imgix.net/Reinsdyr-indrefilet-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e4295761640973ee40806a7842a638a)