Indrefilet av reinsdyr med selleripuré og balsamicoglaze

For meg er dette en av verdens beste råvarer!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk indrefilet av rein (ca 150 gram pr pers)

Selleri- og rotpure

  • 250 gram melne poteter
  • 250 gram sellerirot
  • 4 dl melk
  • 3 dl vann
  • 150 gram meierismør
  • smak til med salt

Glaserte grønnsaker

  • 3 stk gulrot
  • 6 stk sjalottløk
  • 1 ss smør til steking
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss honning
  • salt og pepper

Balsamico glaze

  • 1 dl balsamicoeddik
  • 1 kvast fersk timian
  • 75 gram smør
Ingredienser

Indrefilet av reinsdyr er en eksklusiv og utrolig god råvare. Den trenger lite tid og er alltid veldig mør. Dette måltidet har en herlig kombinasjon av smaker og passer perfekt hvis du vil imponere noen eller deg selv med en nydelig middag.

Reinsdyr indrefilet

Steg 1

Start med å skrell poteter og sellerirot. Kutt opp i terninger og legg i en kjele med melk og vann. Væsken skal så vidt dekke grønnsakene. La dette koke i 25 minutter uten lokk til alt er mørt og mye av væsken er fordampet. Hell alt over i en blender, kjør det til en puré og tilsett smøret. Kjør alt sammen igjen med blenderen og avslutt med å smake til med salt.

Reinsdyr indrefilet 7

Steg 2

Skrell og kutt gulrot i biter og legg dem sammen med hele sjalottløk i en kjele med litt smør. Stek i noen minutter og tilsett vann, honning, salt og pepper. La alt småkoke i 10-15 minutter uten lokk til gulrøttene er perfekt møre. Smak til med salt.

Reinsdyr indrefilet 2

Steg 3

Hell balsamicoeddik i en kjele/panne og tilsett fersk timian. La dette småkoke til den kun er en tykk sirup igjen. Ta ut timianen og tilsett terninger med kaldt smør. Rør dette inn og glazen er klar.

Reinsdyr indrefilet 3

Steg 4

Krydre indrefiletene med salt og pepper. Stek i en varm panne med smør i 2 minutter på hver side. Ta ut av panna og legg dem i en form.Hell over smøret fra stekingen og la kjøttet hvile seg ferdig. Legg selleripure, sjalottløk og gulrøtter på en tallerken. Ikke ta med væsken fra kjelen. Skjær kjøttet opp og legg ved siden av. Hell over litt glaze og pynt med fersk timian.

Reinsdyr indrefilet 4
Reinsdyr indrefilet 6
Reinsdyr indrefilet 9