Finnbiff med bacon - Deilig viltgryte!

Samisk tradisjonsmat

Ingredienser

porsjoner
  • 800 gram reinsdyrskav
  • 100 gram bacon i terninger
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kg sopp
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 1 boks sæterrømme
  • 2 ss finhakket timian
  • 5 stk einebær
  • 2 ts sherryeddik/bringebæreddik
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • olje til steking

Tilbehør

  • potetmos
  • tyttebær
Ingredienser

På den kalde tiden av året synes jeg det er utrolig godt med varmende gryter. Denne viltgryten er en klassiker og jeg har gjort noen små tilpasninger for å få den helt perfekt.

Finnbiff

Steg 1

Finn frem en stor gryte og legg i baconet og stek de til gyllne. Når baconet nærmer seg ferdig, tilsetter du finhakket løk og hvitløk. Knus eller finhakk einebær og legg i kjelen. Hell i eddik og sukker og bland godt sammen. Tilsett deretter vann, kremfløte, seterømme og finhakket timian og kok opp gryten på medium varme.

Finnbiff 2
Finnbiff 4

Steg 2

Finn frem en stekepanne og sett platen på høy varme. Stek litt og litt av reinskavet, og legg dette over i en bolle når du er ferdig. Skjær soppen i skiver, stek den i samme panne og legg alt over i bollen med reinkavet. Når du er ferdig å steke heller du litt vann i den tomme stekepanne og kok ut vannet slik at du får med alle de gode smakene som har satt seg i bunn.

Finnbiff 3
Finnbiff 6

Steg 3

Hell den stekte reinskaven og soppen over i gryten med fløteblandingen og bland godt sammen. Sett ned varmen på medium minus og legg på et lokk. Nå skal gryten få stå og trekke i 45 minutter. Husk å smake til med salt og pepper. Pynt med litt finhakket timian og tyttebær rett før servering.

Finnbiff 9