Fransk Fiskegryte - Sunt, deilig og enkelt!

Jeg liker retter hvor alt lages i samme gryte!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram reker
  • 500 gram torskeloin
  • 500 gram Frøya midloin
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk fennikel
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk rød chili
  • 500 gram poteter
  • 3 ss god olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik / 2 dl hvitvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss hvetemel
  • 1 liter fiskekraft /fiskebuljon
  • 1 bunt fersk dill
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
Ingredienser

Denne oppskriften er basert på klassiske franske oppskrifter og er utrolig god. Masse gode grønnsaker gir kraften en herlig smak. Du kan selvfølgelig variere med ulike fisk og skalldyr. Basen med løk, hvitløk, gulrot, stangselleri og fennikel passer utrolig godt til fisk. Denne er utrolig god og det er bare å glede seg. Server gjerne sammen med litt godt brød og aioli.

Fransk Fiskegryte 2
Fransk Fiskegryte

Steg 1

Finn frem en stor gryte og tilsett godt med god olivenolje. Kutt opp løk, gulrot, fennikel, chili, hvitløk og stangselleri i små biter og tilsett i kjelen. Stek på medium varme i 5-10 minutter til løken har blitt myk og blank.

Fransk Fiskegryte 4

Steg 2

Tilsett nå hvitvinseddik eller hvitvin og la dette redusere til væsken nesten er borte. Tilsett nå hvetemelet og rør godt rundt. Hvetemelet fungerer som en jevning for væsken i denne gryten. Hvis du heller vil ha det i konsistens som suppe så kan du droppe hvetemel.

Fransk Fiskegryte 5

Steg 3

Hell nå på fiskekraft og hermetiske tomater. Du kan også bruke gode ferske tomater hvis du ønsker dette. Rør godt rundt og la gryta koke opp. Når det begynner vil du se at væsken tykner noe. Del potetene opp i passende størrelse for å spise i en bit og legg i gryta. Finhakk halvparten av dillen og legg i gryta. Tilsett salt og sukker og sett på lokket. Skru ned varmen til medium minus og nå skal gryta få stå å kose seg i 20-30 minutter til potetene er passe møre. Den skal ikke koke, men trekke (at det kommer en boble av og til) Lokket gjør at smaken konsentrerer seg enda mer og at væsken ikke fordamper.

Fransk Fiskegryte 6
Fransk Fiskegryte 7

Steg 4

Del fisken opp i passende størrelse biter. Jeg synes en passende bit er at den passer fint på en skje med litt grønnsaker ved siden av. Størrelse ca: 2 cm x 2 cm terninger. Skrell rekene så de er klare.

Fransk Fiskegryte 8

Steg 5

Når potetene er klare nærmer denne fiskegryten seg klar. Skru av varmen og tilsett torsk og laks i biter. Tilsett resten av dillen og rør rundt. La ligge å trekke i 5 minutter med fisken. Rekene tilsetter jeg ved servering for de er allerede kokt og blir litt seige hvis de får for mye varme. Smak til med salt og eventuelt sitron for en perfekt smak.

Fransk Fiskegryte 9

Steg 6

Server gjerne sammen med godt brød og aioli. Denne gryta kan gjøres i stand i god til før du skal servere den. Det er bare å varme opp og tilsette fisken rett før servering. Lykke til.

Fransk Fiskegryte 10