Soppstuing er utrolig godt tilbehør til kjøtt og vilt.
Ingredienser
- 200 gram kantareller
- 300 gram aromasopp
- 300 gram champignon
- 1 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 2 ts rødvinseddik
- 3 dl kremfløte
- 1 ts dijonsennep
- salt og pepper
Nå er det sesong for sopp og da er det gøy med noen gode oppskrifter. Hvis du ikke plukker sopp selv så kjøp fersk og fin sopp. I denne oppskriften skal jeg vise deg triksene jeg bruker for å få et perfekt resultat.
Steg 1
Start med å finne frem en stekepanne og sett på medium + varme. Kutt soppen opp i skiver.
Steg 2
Når jeg steker sopp steker jeg alltid soppen i en tørr panne. Dette for at soppens skal miste væske før jeg tilsetter smør og smaker. Stek på ganske høy varme og rør rundt av og til. Du skal høre at vennet freser bort så ikke soppen blir kokt. Etter noen minutter kan de se en tydelig forskjell på soppen. Da tilsetter jeg litt smør, salt og pepper og steker i et par minutter til.
Steg 3
Ta soppen ut å legg i en bolle. I samme pannen tilsetter du litt mer smør og finhakket sjalottløk og hvitløk. Stek til løken har blitt gylden og tilsett rødvinseddiken. La koke bort før du heller på fløten.
Steg 4
Når fløten har kokt opp tilsetter jeg halvparten av den stekte soppen. Grunnen til at jeg ikke tilsetter alt med en gang er at dette gir en bedre og mer variert konsistens på den ferdige soppstuingen.
Steg 5
La koke til fløten har blitt helt tykk og skru ned varmen. Tilsett dijonsennep rør rundt og hell i resten av soppen. Smak til med salt og pepper.
Steg 6
Hell gjerne over i en form som du kan holde varm eller varme opp igjen før servering. Pynt med litt timian og server. Denne soppstuingen er helt nydelig! Lykke til.