Tørkede kantareller - Sånn varer soppen frem til neste sesong

Med denne metoden kan du konservere sopp og la den vare utover hele vinteren.

Ingredienser

stort norgesglass
  • 1 kg ferske kantareller
Ingredienser

Når det er sesong for sopp er det et rikelig utvalg i butikkene og er du flink og plukker selv kan det være smart å tørke noe av soppen. På den måten varer soppen lenge og du kan lage mange gode retter hvor du lett kan tilføre litt ekstra god smak av sopp. En av mine favoritter er kantarell og her viser jeg deg hvordan du kan tørke soppen hjemme.

Steg 1

Børst godt av soppen med en pensel og del opp de største bitene. Hell utover en stekeplate dekket med bakepapir. For at soppen skal holde finest farge og smak anbefaler jeg deg å tørke soppen på mellom 40-50 grader.

Dsc 0540

Steg 2

I min Siemens ovn har jeg en egen tørkefunskjon som fungerer utmerket! Hvis du derimot har en vanlig varmluftsovn kan du også bruke samme oppskriften. Det er viktig at fuktigheten kommer ut fra ovnen så da anbefaler jeg å sette en sleiv eller noe som holder ovnsdøren på gløtt. Sett inn soppen og la den tørke i ca 12-18 timer til den er helt knusktørr.

Dsc 0599 3
Dsc 0562 2

Steg 3

Legg den tørkede soppen over på et lufttett glass og du kan nå oppbevare den i lang tid fremover. Jeg pleier å lage "soppkrydder" av deler av den tørkede soppen. Legg litt av den tørkede soppen i en blender og kjør til du får en konsistens som mel. Perfekt for å tilsette en teskje med nydelig kantarellsmak i sauser, supper og andre retter hvor du ønsker en konsentrert soppsmak. Lykke til.

Dsc 0618 2