Når høsten kommer og regnet siler ned utenfor da er deilig med en varmende og god soppsuppe.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss nøytral olje
  • 400 gram aromasopp
  • 400 gram kantereller
  • 400 gram champignon
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 5 dl H-Melk
  • 3 dl fløte
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 bunt fersk timian
  • 1 pakke bacon
  • 1 ss smør
  • noen dråper Olivenolje.
  • salt og pepper
Ingredienser
Dsc 0554 2

Steg 1

Start med å børste av soppen for eventuell møkk. Plukk ut noen fine sopp som skal brukes til pynt rett før servering. Kutt resten av soppen i små biter.

Dsc 0559 2

Steg 2

Finn frem en stor kjele og tilsett nøytral olje. Finhakk sjalottløk og legg i kjelen. Kutt gjerne opp hvitløken også, men vet litt med å tilsette denne da den lett kan brenne seg. Stek sjalottløken til den er myk og tilsett soppen. Stek på høy varme. Når soppen har sluppet fra seg en del væske og nesten halvert seg i kjelen tilsetter jeg vin. La denne redusere til det nesten ikke er noe igjen.

Dsc 0562

Steg 3

Hell i kyllingkraft og tilsett den ferske timianen. Bruk gjerne en mathyssing for å binde sammen urtene. Dette gjør det veldig lett å ta ut igjen etterpå. Tilsett melk og fløte. La koke i 20 minutter.

Dsc 0569 2

Steg 4

Finn frem en stekepanne og stek bacon i biter til de blir sprø. Legg det stekte baconet over på litt kjøkkenpapir. Stek raskt soppen som skal pynte suppen i baconfettet og krydre med salt og pepper.

Dsc 0578

Steg 5

Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Hvis du ønsker en helt glatt konsistens så kan du også sile suppen. Skru av varmen og tilsett 1 ss med kaldt smør som du rører inn. Rett før servering bruker jeg stavmikseren for å få et litt mer luftig/kremete konsistens på suppen.

Dsc 0576

Steg 6

Hell suppen over på en tallerken. Legg over den nystekte soppen og det sprø baconet. Avslutt med noen dråper god oliven og litt fersk timian.

Dsc 0579
Dsc 0588