![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=45a27f2b9d8c6c64fc9e287152a2a8be 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=2b9f2ac4f314724bc33023895fe7aece 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=329df825f643be125e05a6822aa80513 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=87b6ddeb492bf4c9a3de0446d4709230 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=31e0b18d7da0b1cd664588222452cc9f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=cedd445f2a02b7f4fee446cf3253401c 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=18a97c830aa5b2bb1663922b665f671a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=6ae4fff995163ddeaa4cea6e903b8a60 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1e8b463595289b53d34ed63e3d941f2c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=664d39ce01b090c5fdd91c2d33dc9ee2 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ba89e218486b9caff2727dc848ef50a3 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=747a71d0059a9079f66682aac60e98a8 1800w)
Helstekt kylling - Denne metoden gir det beste resultatet!
Kvaliteten på kylling og metode er nøkkelen for et supert resultatet hver gang.
Ingredienser
- 1 stk SMAK hel Kylling
- grønnsaker
- 5 dl vann
- olivenolje
- salt og pepper
Kvaliteten på kylling er avgjørende på resultatet når du lager helstekt kylling. I dag har jeg testet den nye SMAK serien fra COOP og her får du kylling av veldig god kvalitet. Kyllingen har vokst opp saktere enn vanlig og fått bedre næring. Resultatet blir en kylling med mer fett på kroppen og bedre konsistens. Metoden jeg bruker heter Reverse searing. Det betyr egentlig at du starter på svak varme i lang tid og avslutter med veldig høy temperatur. Denne metoden passer ypperlig for kylling og gir saftig kjøtt og veldig sprøtt skinn.
![Dsc 0652 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0652-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d27c24d865a90a9212a315354ad6e5ba)
Steg 1
Start med å finne frem en form og legg i litt grønnsaker. Dette er for å gi en god kraft og fuktighet til kyllingen. Det gjør også at kyllingen løftes litt opp fra formen og varmen kan lettere nå frem til alle steder på kyllingen. Legg litt smør i formen og hell på 5 dl vann. Smør kyllingen inn med olivenolje og strø på rikelig med salt og pepper
![Dsc 0653 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0653-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b8c4eef1c0ee6fd9db49149d2f6f2a6a)
Steg 2
Bind sammen lårene med en mathyssing og legg kyllingen i formen. Sett ovnen på 90 grader varmluft og sett inn kyllingen. Sjekk temperaturen på lårene og brystene til kyllingen med en termostat under stekingen. Du ønsker en temperatur på 65 grader. På 90 grader tar det ca 2-3 timer å oppnå denne temperaturen.
Steg 3
Når kyllingen har fått riktig temperatur tar jeg kyllingen ut av ovnen og setter på maks grilleffekt og varme. Jeg stikker små hull i skinnet med en skarp nål. Dette gir ekstra sprøtt skinn. Jeg brukte 270 grader varmluftgrill. Legg på siden og la låret på den ene siden grille først. Snu om å stek det andre låret til det har fått en fin farge. Legg nå tilbake til utgangpoisisjon og grill frem til gylden og fin.
![Dsc 0663 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0663-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5bff82963c4460ae5704b8caf3296d1f)
![Dsc 0676 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fb1cdd459c1a225d2f519d24ccfc5447)
La kyllingen hvile i 15 minutter før du skjærer i den. Her servert sammen med krydderris og en kyllingsaus. Metoden gir veldig saftig kylling og helt sprøtt skinn. Kylling er populært for både store og små.
![Dsc 0690 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3_190910_010627.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6358519b0316f9d0c6004cd54bd45d56)