Helstekt kylling - Denne metoden gir det beste resultatet!

Kvaliteten på kylling og metode er nøkkelen for et supert resultatet hver gang.

Ingredienser

hel kylling
  • 1 stk SMAK hel Kylling
  • grønnsaker
  • 5 dl vann
  • olivenolje
  • salt og pepper
Ingredienser

Kvaliteten på kylling er avgjørende på resultatet når du lager helstekt kylling. I dag har jeg testet den nye SMAK serien fra COOP og her får du kylling av veldig god kvalitet. Kyllingen har vokst opp saktere enn vanlig og fått bedre næring. Resultatet blir en kylling med mer fett på kroppen og bedre konsistens. Metoden jeg bruker heter Reverse searing. Det betyr egentlig at du starter på svak varme i lang tid og avslutter med veldig høy temperatur. Denne metoden passer ypperlig for kylling og gir saftig kjøtt og veldig sprøtt skinn.

Dsc 0652 2

Steg 1

Start med å finne frem en form og legg i litt grønnsaker. Dette er for å gi en god kraft og fuktighet til kyllingen. Det gjør også at kyllingen løftes litt opp fra formen og varmen kan lettere nå frem til alle steder på kyllingen. Legg litt smør i formen og hell på 5 dl vann. Smør kyllingen inn med olivenolje og strø på rikelig med salt og pepper

Dsc 0653 4

Steg 2

Bind sammen lårene med en mathyssing og legg kyllingen i formen. Sett ovnen på 90 grader varmluft og sett inn kyllingen. Sjekk temperaturen på lårene og brystene til kyllingen med en termostat under stekingen. Du ønsker en temperatur på 65 grader. På 90 grader tar det ca 2-3 timer å oppnå denne temperaturen.

Steg 3

Når kyllingen har fått riktig temperatur tar jeg kyllingen ut av ovnen og setter på maks grilleffekt og varme. Jeg stikker små hull i skinnet med en skarp nål. Dette gir ekstra sprøtt skinn. Jeg brukte 270 grader varmluftgrill. Legg på siden og la låret på den ene siden grille først. Snu om å stek det andre låret til det har fått en fin farge. Legg nå tilbake til utgangpoisisjon og grill frem til gylden og fin.

Dsc 0663 2
Dsc 0676 3

La kyllingen hvile i 15 minutter før du skjærer i den. Her servert sammen med krydderris og en kyllingsaus. Metoden gir veldig saftig kylling og helt sprøtt skinn. Kylling er populært for både store og små.

Dsc 0690 3