Hjemmelaget fiskegrateng - Godt likt av store og små

Fiskegrateng er veldig godt. Dette er en super måte å spise fisk og med litt kjærlighet og gode ingredienser så blir dette også et festmåltid. En Fiskegrateng burde ikke være kjedelig, men en spennende form med fersk fisk og deilige smaker. Når du lager denne retten selv er det akkurat hva du får. Fiskegrateng fungerer like bra til hverdags og fest!

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk mandelpoteter
  • 750 gram fersk torsk (bland lettsaltet og vanlig
  • 1 stk purre
  • 3 stk egg
  • 8 dl Hel melk
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 gram parmesan
  • 2 ts dijon sennep
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • 1 ts muskat
  • griljermel / brødrasp
  • salt og pepper
  • god Olivenolje
Ingredienser
Grateng1

Steg 1

Start med å skjære mandelpotetene i små terninger. Kok opp en kjele med saltet vann og tilsett potetene. Kutt stilken av en purre i små biter og tilsett sammen med potetene de siste 2-3 minuttene. Kok potetene i ca 8 minutter.

Grateng2
Grateng4

Steg 2

Finn frem en kjele og tilsett melken sammen med muskat og 1 laurbærblad. Varm opp til rett under kokepunktet. Legg i fisken og la den trekke i 5 minutter. Den saltede fisken lar jeg trekke i en kjele med vann samme tiden. Ta ut fisken og spar på melken til sausen.

Grateng5

Steg 3

Finn frem en kjele og tilsett smøret og finhakket sjalottløk og hvitløk. La løken surre et par minutter i smøret før du tilsetter melet.

Grateng6

Steg 4

Rør godt rundt og tilsett den varme melken i en tynn stråle. Pass på at du ikke har for høy varme da kan melken brenne seg. Når du har tilsatt melken lar du den småkoke i 5 minutter. Riv opp parmesan og tilsett nesten alt. spar litt til å ha på toppen av gratengen tilslutt. Tilsett disjonsennep og saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper.

Grateng7

Steg 5

Skill eggene så du har eggehvitte i et glass og eggeplommene i et annet. Skru av varmen på sausen og rør en og en eggeplomme i sausen. Stivpisk eggehvitene og vend inn forsiktig. Dette gjør at sausen får en luftig og fin konsistens.

Grateng 8

Steg 6

Legg fisk, poteter og purre i en ildfast form og hell over sausen.

Grateng9

Steg 7

Bland forsiktig sammen og hell på godt med griljermel eller brødrasp. Legg resten av parmesan på toppen. Avslutt med å helle på litt god olivenolje på toppen.

Grateng10

Steg 8

Varm ovnen til 200 grader og stek i 35 minutter.

Grateng12

Nå har du en fantastisk fiskegrateng. Server revet gulrot med sitronsaft ved siden av fiskegratengen. Det er deilig med litt syrlighet og crispy konsistens til gratengen. Kos deg med et deilig fiskemåltid! Lykke til

Grateng Hoved