Som dere sikkert har forstått er jeg ikke industrimatens største fan. Hjemmelaget mat er bedre, sunnere og du vet hva du spiser og serverer dine nærmeste. Fiskepinner er kanskje barnas favoritt og med dette Corn Flakes trikset lager du de veldig lett selv. Inneholder masse god fisk og den crispy litt søte skorpen gjør at dette veldig populært.
Ingredienser
Fiskepinner
- 500 gram torsk uten ben
- 100 gram Cornflakes
- 1 stk egg
- smør til steking
- pepper og salt
- litt hvetemel
Remulade
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts dijon sennep
- sitron
- salt
- rapsolje
- sylteagurk
Tilbehør
- 400 gram søtpotet
- 1 stk squash
Her lærer jeg deg hvordan du i en hektisk hverdag kan lage fiskepinner til middag på veldig kort tid. Fiskepinner med stekte søtpoteter, squash spagetti og hjemmelaget remulade. Høres mye ut, men dette er veldig enkelt. Se hvordan lenger ned i oppskriften.
Steg 1
Start med å skru ovnen på 220 grader varmluft. Vi begynner med det som tar lengt tid å tilberede, så start så med å skjære opp søtpoteter i lange stenger/båter. Legg i en form med bakepapir i bunn. Hell på litt olje og strø på litt salt og pepper. Potetene kan stå å steke til resten av maten er ferdig.
Steg 2
Finn frem en tallerken å hell på mel, salt og pepper. Ta et egg og pisk lett sammen i en bolle. Finn frem en bolle med Corn Flakes og knus til passende små biter. Corn Flakes blir da paneringen ( det sprø ytterste laget) Nå er det bare å skjære opp fisken i passende biter.
Steg 3
Dypp fisken først i melet, pass på at alt blir dekt. Rist av overflødig mel og legg fiskebiten rett i eggmiksen. Løft opp og rull godt rundt i den knuste Corn Flakes`n. Legg deretter på en tallerken. Dette er en perfekt og morsom jobb å ta med barna på. Involver barna i matlagingen og det blir mye morsommere å spise etterpå.
Steg 4
Finn frem en stekepanne og tilsett en god klump med smør. Varm opp pannen på litt over middels varme. Smøret skal ikke brenne seg, men få en fin brun farge. Legg i fiskepinnene og stek på alle kanter til de er gyldne og fine.
Steg 5
Skjær squash i tynne strimler elle riv på rivjernet eller med mandolin. Når du er ferdig å steke fiskepinnene steker du squashen i noen få minutter i stekepannen. Skvis over litt stitronsaft og ta på litt salt og pepper.
Steg 6
Nå gjenstår bare den hjemmelagde remuladen. Start med å legge en eggeplomme og 1 ts dijon sennep i en bolle. Visp sakte mens du heller på rapsolje/solsikkeolje i en tynn stråle. Dette er samme måte som man lager majones. Sjekk link.
Steg 7
Smak til med sitron og salt. Finhakk sylteagurk og bland i majonesen sammen med litt av saften fra sylteagurkene. Da er den "raske" hjemmelagde remuladen klar for servering.
Da er det bare å legge dette pent på en tallerken og servere. Denne retten er veldig god og smaker veldig godt både for store og små. Lykke til.