Bondeomelett - Den tradisjonelle og smarte restemiddagen!

Vi burde alle ha fokus på å redusere matsvinn, denne retten hjelper deg.

Ingredienser

porsjoner

Eggeblanding

  • 8 stk egg
  • 6 ss melk / vann
  • salt og pepper
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts oregano
  • 0,5 ts cayennepepper

Forslag til innhold Bondeomelett

  • 4 stk kokte poteter
  • 3 stk karbonader
  • 2 stk pølser
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika
  • 3 stilker vårløk
  • 50 gram ost
  • olje til steking.
Ingredienser

Et av de største klimaproblemene i vår tid skyldes matsvinn. I norge kastes det enorme mengder mat som kunne vært spist hver eneste dag. Generasjonene tidligere var langt flinkere til å ha lite matsvinn. Denne klassiske retten er enkel, god og passer ypperlig for å bruke opp rester av kjøtt og grønnsaker fra kjøleskapet. Bondeomelett er enkelt å lage, smaker godt og bra med næring så har du ikke laget denne retten før er det på tide.

Steg 1

Start med å sette ovnen på 200 grader varmluft og finn frem en stekeform. Størrelsen på stekeformen vil avhenge litt av hvor mange du lager til. Til 4 personer som jeg laget middagen for passer det med en "et halvt stekebrett" med høy kant. Smør inn formen med smør eller olivenolje dette gjør at maten ikke sitter fast i formen etterpå.

Dsc 0986 2

Steg 2

Finn frem restene av kjøtt, poteter og andre grønnsaker og kutt opp i passende biter. En passenede bit i dette tilfellet er litt under en munnfull. Finn frem en stekepanne og stek kjøtt og grønnsaker på litt høy varme til det får stekeskorpe. Dette gir en bedre konsistens og smak. Grønnsaker som allerede har vært kokt trenger kortere steketid en rå.

Dsc 0990 2

Steg 3

Finn frem en bolle og tilsett egg, salt, pepper, (melk eller vann) og bakepulver. Pisk dette godt sammen til en luftig masse.

Dsc 0993
Dsc 0995 2

Steg 4

Legg de stekte grønnsakene i formen og hell over eggeblandingen. Rør forsiktig rundt og pass på at grønnsaker og kjøtt er jevnt fordelt i formen. Jeg synes det er veldig godt med litt revet ost på toppen. Her kan du selvfølgelig også bruke osteskorper osv... Jeg hadde litt cheddarost jeg la over før steking.

Dsc 0999 2
Dsc 0009

Steg 5

Stek omeletten i 20-25 minutter til den har blitt fast. La bondeomeletten hvile i 10 minutter før du kutter den opp. Det er også godt med litt brød med smør eller salat ved siden av. Hvis det skulle bli igjen rester av omeletten passer denne ypperlig i matpakke eller til lunsj. Lykke til.

Dsc 0013