![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=24789b265de3deac4e141f8917b962d1 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=5ee8100a2f413043376fb6f861ab2148 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=3956966a07026dd5c3ff9f608269a210 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=9a4d87e4a0aacb48de62bd49a7d4ea0e 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=0fb4c7247ca339f3a23a6e541117f407 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a057c3ef8c3f6d807e8069d81b212d1e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2e4af8c32b4001194904adb3b7411321 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f62a19ecca5c570efa9ba3b8cc084881 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=345296b741560275b2b6de3b0334bed2 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=80e8a8aee1e858e9b2f0a63019a316a1 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=bdc6eadad16d9f0fa285b1ce00a203df 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a7aa9d2f78903af5535e86723b92d583 1800w)
Bondeomelett - Den tradisjonelle og smarte restemiddagen!
Vi burde alle ha fokus på å redusere matsvinn, denne retten hjelper deg.
Ingredienser
Eggeblanding
- 8 stk egg
- 6 ss melk / vann
- salt og pepper
- 2 ts bakepulver
- 2 ts oregano
- 0,5 ts cayennepepper
Forslag til innhold Bondeomelett
- 4 stk kokte poteter
- 3 stk karbonader
- 2 stk pølser
- 1 stk løk
- 1 stk paprika
- 3 stilker vårløk
- 50 gram ost
- olje til steking.
Et av de største klimaproblemene i vår tid skyldes matsvinn. I norge kastes det enorme mengder mat som kunne vært spist hver eneste dag. Generasjonene tidligere var langt flinkere til å ha lite matsvinn. Denne klassiske retten er enkel, god og passer ypperlig for å bruke opp rester av kjøtt og grønnsaker fra kjøleskapet. Bondeomelett er enkelt å lage, smaker godt og bra med næring så har du ikke laget denne retten før er det på tide.
Steg 1
Start med å sette ovnen på 200 grader varmluft og finn frem en stekeform. Størrelsen på stekeformen vil avhenge litt av hvor mange du lager til. Til 4 personer som jeg laget middagen for passer det med en "et halvt stekebrett" med høy kant. Smør inn formen med smør eller olivenolje dette gjør at maten ikke sitter fast i formen etterpå.
![Dsc 0986 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0986-2_190402_132846.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a642d5d730a9c08b149d89638fa9dfbc)
Steg 2
Finn frem restene av kjøtt, poteter og andre grønnsaker og kutt opp i passende biter. En passenede bit i dette tilfellet er litt under en munnfull. Finn frem en stekepanne og stek kjøtt og grønnsaker på litt høy varme til det får stekeskorpe. Dette gir en bedre konsistens og smak. Grønnsaker som allerede har vært kokt trenger kortere steketid en rå.
![Dsc 0990 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0990-2_190402_132911.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=185094d03721b772064392890671e831)
Steg 3
Finn frem en bolle og tilsett egg, salt, pepper, (melk eller vann) og bakepulver. Pisk dette godt sammen til en luftig masse.
![Dsc 0993](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0993.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e7406ef86851d092c783af523103377)
![Dsc 0995 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0995-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f8bacba2cf69176fa7622dd6eeae7ae1)
Steg 4
Legg de stekte grønnsakene i formen og hell over eggeblandingen. Rør forsiktig rundt og pass på at grønnsaker og kjøtt er jevnt fordelt i formen. Jeg synes det er veldig godt med litt revet ost på toppen. Her kan du selvfølgelig også bruke osteskorper osv... Jeg hadde litt cheddarost jeg la over før steking.
![Dsc 0999 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0999-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=47fe9a3dff09ad4b46a6ee25c40d06dd)
![Dsc 0009](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0009.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d17536fa2ab7484c819cfd283785ea08)
Steg 5
Stek omeletten i 20-25 minutter til den har blitt fast. La bondeomeletten hvile i 10 minutter før du kutter den opp. Det er også godt med litt brød med smør eller salat ved siden av. Hvis det skulle bli igjen rester av omeletten passer denne ypperlig i matpakke eller til lunsj. Lykke til.
![Dsc 0013](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0013.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f3cf306f4dc66c365ec67bcfca944815)