![](https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=6615025afc4d76febe5b3ea98a97c22c 700w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9c4a62a2034cb6f91bf3b878fdff737e 800w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9368ef610558a42dca6a7e4063f5fc3d 900w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5c6be1f52dde00eabf385813c270c77f 1000w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=35c7c14a55370a64b142053c2471b1a2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=7ca1cbfbd42050b8407b75a107a4e690 1200w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=85836649c696e1f08a89ed7c23cb75e7 1300w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=768596bb1f92c280aa7c8f05613a208e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=db0e4c0b294ccf222144f8943762962f 1500w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=4380e5e210e08d6383d634d8919a12dc 1600w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=e5155012a3bfe06eafbb92e4329b44a3 1700w, https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=08164b090020de1615a061a83d8fe1b5 1800w)
"Broken Lasagna" - Hverdagslasagne laget på 15 minutter.
Når du har lyst på Lasagne, men du har liten tid!
Ingredienser
- 400 gram kjøttdeig
- 1 stk løk
- 1 stk gulrot
- 4 clove hvitløk
- 2 ss tomatpure
- 1 tin hermetiske tomater
- 2 ts rødvinseddik
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 0,5 ts cayennepepper
- 8 stk lasagneplater
- 1 stk fersk mozarella
- 50 gram parmesanost
- olje til steking
- fersk basilikum
Denne retten har blitt populær siste tiden og jeg forstår godt hvorfor. Har du lyst på Lasagne og liten tid så kan du lage en "Broken Lasagna". Mange har rester av lasagneplater i skapet og de har veldig kort koketid. Sammen med en god kjøttsaus, rikelig med ost og grillet i ovnen så har du en nydelig middag. Her viser jeg hvordan du lager denne trendy retten. Jeg tok tiden når jeg lagde denne retten og brukte 15 minutter fra start til slutt.
![Broken lasagne](https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6ac4bcbf74e3bfac263db37197384ab1)
Steg 1
For å rekke å lage denne retten ferdig på 15 minutter er rekkefølgen viktig. Jeg starter med å sette på grillfunksjonen i ovnen og finner frem en stekepanne med høye kanter og en kjele. Hell saltet vann i kjelen og sett maks varme på både stekepannen og kjelen. Hell litt olje i stekepannen og legg i kjøttdeigen. Finhakk gulrot, løk og hvitløk og tilsett sammen med kjøttdeigen.
![Broken lasagne 2](https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7bca8e4b4c608627070b5485cb41e1c8)
Steg 2
Bryt opp lasagneplatene i store biter.
![Broken lasagne 3](https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2c18105a9221fbb1586466699e12c9ad)
Steg 3
Når kjøttdeigen er ferdig stekt tilsetter jeg tomatpure, salt, sukker, rødvinseddik og cayennepepper. La steke i noen minutter og tilsett de hermetiske tomatene. Kok kjøttsausen i et par minutter. Kok lasagneplatene i ca 3 minutter og legg over sammen med kjøttdeigen. Bland inn mozzarella og strø over rikelig med parmesan. Bland gjerne inn litt hakket basilikum også.
![Broken lasagne 5](https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d58a4cdd3b98e3dc65c820854cbff612)
Steg 4
Sett hele formen på en rist høyt i ovnen under grillelementet. Etter 2-3 minutter har osten smeltet og du får litt stekeskorpe på toppen. Da er din "broken lasagna" klar for nytes. Strø over litt fersk basilikum og noen dråper med god olivenolje. Lykke til.
![Broken lasagne 7](https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6a11fc196ee5e803ebb4c38662283dc2)
![Broken lasagne 6](https://gladkokken.imgix.net/broken-lasagne-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=39950f2c9b3b5f1440ed5ca1bdca7fde)