Chicken Biryani - En klassisk Pakistansk rett som er utrolig god!

Denne retten er ekstremt populær i Pakistan og India!

Ingredienser

porsjoner

Kylling og marinade

  • 800 gram kyllinglår
  • 300 gram naturell yoghurt
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss chilipulver (da blir den ganske sterk)
  • 2 ts salt
  • 1 ss most hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 stk lime (kun saften)

Ris

  • 500 gram langkornet basmatiris
  • 1 liter vann
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ss garam masala

Saus

  • 4 stk rødløk
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ss most hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ss smør
  • 1 ss garam masala
  • 2 stk tomater
  • 1 dl vann
  • 2 ts cummin
  • 2 ss finhakket mynte
  • 2 ss finhakket koriander
  • 2,5 dl rosiner
  • smak til med salt
Ingredienser

For litt siden ble jeg invitert til Pakistansk aften sammen med venner og det ble en magisk aften med utrolig mye god mat! Vi fikk servert mange gode retter, men en av de som jeg kanskje husker best var det som heter Chicken Biryani. Møre kyllingbiter i en veldig god saus. Risen dampes ferdig med sausen og blandes sammen før servering. At kylling og ris kan smake så godt sammen! Tusen takk til Soliman og Imran som inviterte og inspirerte meg!

Steg 1

Start med å blande sammen alle ingrediensen til marinaden. Bland godt sammen. Kutt kyllinglårene i passende biter og bland kyllingen i marinaden. La dette stå i minimum 30 minutter, men gjerne mye lengre også!

Biryani
Biryani 2

Steg 2

For å lage sausen starter du med å finne frem en stor panne med høy kant eller en kjele. Det er viktig at du velger en panne/kjele du har lokk til. Sett på høy varme og tilsett litt nøytral olje. Kutt opp rødløken i tynne skiver og stek til den har blitt gylden brun og helt myk.

Biryani 3
Biryani 6

Steg 3

Finhakk tomater og legg i most hvitløk og ingefær. Tilsett garam masala og cummin. Når løken er ferdig tilsetter jeg smør og tomatblandingen. Stek dette i 10 minutter til tomatene er helt myke og nesten løst opp.

Biryani 5
Biryani 7

Steg 4

Legg nå kyllingen og marinaden i panne og stek uten lokk i noen minutter. Tilsett vannet og sett på lokket. La småkoke med lokk i 20 minutter. Nå er kyllingen ferdig og alle de gode smakene har kommet inn i sausen.

Biryani 8
Biryani 9

Steg 5

Bruk langkornet Basmatiris og la den bløtlegges i vann i 20 minutter. Sil av vannet og tilsett nytt vann med olje og krydder i en kjele. Hell i risen og bland sammen en gang. La koke opp og skru ned varmen til lavt. La trekke med lokk i 15-20 minutter.

Biryani 4

Steg 6

Nå skal alt blandes sammen til denne herlige retten og dampes litt til. Rør godt i sausen med kyllingen og tilsett halvparten av rosiner, koriander og mynte. Legg all risen forsiktig over (ikke press ned) og tilsett resten av rosinene, koriander og mynte. Sett på lokket og la stå i 5 minutter på høy varme. Skru deretter av varmen og la stå i 10 minutter. Rett før servering tar du av lokket og blander forsiktig sammen.

Biryani 10
Biryani 11

Steg 7

Nå er det bare å glede seg til en perfekt Chicken Biryani. Lykke til.

Karamell kylling