Chicken Korma - Deilige hjemmelaget Indisk mat!

Noen ganger smaker det bare fantastisk med Indisk mat!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kyllinglår uten ben
  • 2,5 dl cashewnøtter
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk løk
  • 1 ts salt
  • 1 dl kokosflak
  • 7,5 dl kyllingkraft
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • Nøytral olje
  • Krydderblanding

Krydderblanding

  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ss cummin
  • 5 stk grønne kardemommefrø
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss hel sort pepper
  • 3 stk nellikspiker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
Ingredienser

Chicken Korma er en av de mest kjente Indiske rettene. Her er det masse deilig krydder, mør kylling og en kremet saus med cashewnøtter. Her lærer jeg deg alle triksene for å kunne lage denne retten hjemme på kjøkkenet. Den tar ikke så lang tid å lage og hele kjøkkenet fyller seg med deilige dufter av krydder. Juster styrken på retten med mengde chilipulver. Jeg liker det ganske spicy så denne retten er vel etter Indisk skala en medium +

Steg 1

Nøkkelen for at denne retten skal bli skikkelig god er ordentlig brunet løk. Start med å tilsette litt nøytral olje, strimlet løk og salt i en kjele. Stek til løken har blitt ordentlig brunet. Dette tar ca 15-20 minutter.

Dsc 0835 2
Dsc 0850

Steg 2

Ta all krydderne sammen i en morter eller liten kjøkkenblender. Knus eller kjør i blenderen til det har blitt et pulver.

Dsc 0838
Dsc 0843

Steg 3

Hell litt nøytral olje i en kjelen du skal lage retten i. Tilsett krydderne og la putre på medium varme før du tilsetter kyllingen.

Dsc 0851 3
Dsc 0856

Steg 4

Kjør hvitløken og ingefær sammen med litt vann i en blender til en jevn pure. Dette er en helt super metode for å spare tid på kutting og resultatet blir en glattere saus. Tilsett blandingen sammen med kylling og stek til kyllingen har fått litt stekeskorpe. Stek i ca 10 minutter.

Dsc 0852
Dsc 0860 3

Steg 5

Hell på kyllingkraften og la småkoke i ca 25 minutter til kyllingen har blitt myk.

Steg 6

Kjør den brunede løken, cashewnøtter og kokos i en blender sammen med litt vann til det blir en jevn pure. Tilsett denne pureen i gryta når kyllingen begynner å bli klar sammen med fløte og yoghurt. Du kan justere tykkelsen på sausen med vann/kyllingkraft. Bland godt sammen og la koke i noen minutter til.

Dsc 0857 2
Dsc 0865 2
Dsc 0868

Steg 7

Avslutt med å smake til med salt og bland inn litt finhakket koriander. Pynt gjerne med med koriander og ristede cashewnøtter og nyt sammen med ris, nanbrød og raita. Indisk er for meg kosemat! Lykke til.

Dsc 0927 2