Eggs Benedict - Kanskje verdens beste frokost!

Dette må være den perfekte frokost!

Ingredienser

porsjoner

Egg Benedict

  • 8 skiver parmaskinke
  • 4 stk posjerte egg
  • 2 dl hollandaise
  • 2 stk engelsk muffin eller ciabatta

Hollandaise

  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts vann
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 100 gram smør
  • litt sitronsaft
  • salt
Ingredienser

Eggs Benedict er en oppskrift fra slutten av 1800 tallet. Posjert egg, sprøstekt parmaskinke og det hele toppes med hollandaise. Jeg får vann i munnen bare ved tanken. Tenk å våkne opp en lørdag eller søndag å få dette servert sammen med en god kopp kaffe og et glass juice. (eller Mimosa). Da hadde jeg smilt bredt resten av dagen. Lær deg denne klassiske frokosten og overrask noen som fortjener det med en perfekt start på dagen.

Steg 1

For å lage denne helt riktig skal det brukes Engelish muffin. Det fungerer også med ciabatta. Jeg har en utrolig god oppskrift på Engelsk Muffins. Lag en porsjon og frys ned resten til noen kommende og fantastiske frokoster. Sjekk linken her for oppskrift English muffins - Søte, luftige og deilige Engelske frokostbrød.

Gjør klart en kjele med smør, dette skal smelte og bli klart (ikke koke). Sett på en litt større kjele (til posjering av egg) og en kjele med litt vann for pisking av hollandaise etterpå.

Egg1

Steg 2

Stek parmaskinken i en stekepanne. Det er så tynne skiver så de trenger ikke lang tid. 2-3 min. Når de er ferdige legger du de på litt tørkerull så eventuelt fett renner av.

Egg2

Steg 3

Når den store kjelen med vann koker opp tilsetter du 2 ss eddik og 2 ts salt. Nå er du klar til å posjere egg. Klekk eggene i hvert sitt glass det gjør det lettere å få dem i vannet. Rør rundt med en visp så vannet beveger seg litt og hell i eggene. Vent 3 1/2 minutt og ta eggene ut med en hullsleiv. legg på tørkepapir så vannet renner av.

Egg 4

Hvis du trenger litt hjelp med posjering av egg. Vil jeg anbefale å se denne korte videoen jeg har laget

Steg 4

Nå gjenstår det bare å lage hollandaise. Tilsett 1 eggeplomme og litt hvitvinseddik i en glass eller stålbolle. Denne sausen må lages i vannbad. Vannbad vil si at vi setter bollen oppe den ene kjelen med vann. Det er viktig at vannet i kjelen ikke kommer nær bollen, men kun dampen. Skru ned vannet i kjelen til under koke temperatur og sett bollen med egg, vann og hvitvinseddik oppå kjelen.

Egg5

Steg 5

Pisk hele tiden til eggene får en fyldigere og hvitere farge. Du er nå klar til å tilsette det varme smøret. Smøret skal være varmt, men godt under koke temperatur. Ta bollen av kjelen og tilsett smøret sakte mens du pisker hele tiden. Bruk kun det klare smøret i kjelen. Når du har pisket inn alt smøret smaker du til sausen med litt sitronsaft og salt. Du kan holde sausen varm en periode ved å sette den tilbake på vannbadet, men pass på at det ikke blir for varmt. Da "sprekker" sausen.

Steg 6

Nå gjenstår det bare å sette sammen Eggs Benedict. Skjær brødet i 2 like deler. Legg på den sprøstekte parmaskinken, legg forsiktig på det posjerte egget og avslutt med et par gode spiseskjeer med Hollandaise. Dette smaker fantastisk!! Lykke til.

Egg Front