![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=1ad48a96a738bc65a2aaa7a0e541c30c 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=2bdb7fb95f2f397d0f05a37dc4e6da2f 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=aa7fb98d268b31e06fdd8d4497b282b8 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=07903ac624ffc1218fd420bd3d40d7ef 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e99b997e255dd9c269552473310fdfc1 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=6515a0122363eb5ef3f588b4ac9ef89f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=a6c37aa59c754c547a11abf066f2da1f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f98814ec8155d2d21e26649cb0d2376a 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=7fe328532cce9fe308eea74dd424e6ce 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8023a19518935ab6b0d2d2dd3dc62f13 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=44b4b89ffc83916cad915f2e316ca5b9 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d55328504da1760bca404b9c1ad62b62 1800w)
English muffins - Søte, luftige og deilige Engelske frokostbrød.
En av de aller beste frokostene jeg kan få er Eggs Benedict. Og skal du lage de ordentlig må du ha gode Engelske muffins. Her har jeg laget en oppskrift som gjør det lettere å lykkes. Farlig god frokost!
Ingredienser
- 3 dl lettmelk
- 2 dl vann
- 50 gram smeltet smør
- 750 gram hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- smør til steking
- grovt maismel /griljermel.
Steg 1
Mål opp alle de tørre råvarene (Mel, sukker, salt, gjær) i en bakebolle.
![Dsc 0912](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0912.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8dc6dcfb361e0d4a8a9898793603b0da)
Steg 2
Smelt smøret og tilsett melk og vann. Varm dette opp til det er lunkent. Dvs ca 37 grader.
![Dsc 0909](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=55c7551c2d3ccaeb99ad4c41c0ed7973)
Steg 3
Bland sammen de tørre råvarene og spe på med melkeblandingen mens kjøkkenmaskinen. Jeg bruker ertekroken på kjøkkenmaskinen. La deigen stå på lav hastighet i 10 minutter.
![Dsc 0919](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bbe91707c724b0662b5914fe05dabe56)
Steg 4
Når deigen slipper bakebollen helt og er smidig da er den perfekt. Det kan være nødvendig av og til å justere med litt mer mel.
![Dsc 0922 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0922-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a116c624ccbcfc01f7b558c16017c563)
Steg 5
Dekk bakebollen med plast og la heve i ca 45 minutter eller til den har nådd dobbel størrelse. Hvis den ikke skulle heve da har du brukt for varm væske. Da blir ikke resultatet bra uansett. Så da må du dessverre begynne prosessen på nytt.
![Dsc 0927](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0927.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=004c913e674ed9e7e693d95778bc0b63)
Steg 6
Kna deigen og kjevle den ut til en "plate" som er ca 2,5 cm tykk.
![Dsc 0931 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0931-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=90f865d95454e2a5de9ec857d41bc6db)
Steg 7
Bruk en form på 8-10 cm til å stikke ut muffinsene. Har du ikke former bruk et glass eller en tom hermetikkboks.
![Dsc 0933](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0933.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1289d60cea939a05edd217b7ab86d8e1)
![Dsc 0934](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0934.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=afa8323e0a881daf40a106178974dccc)
![Dsc 0935](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0935.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=00a1c35e67694a95ce5bd7ed59435d65)
Steg 8
Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir eller silikonmatte. Strø over maismel eller griljer mel på bakepapiret og flytt forsiktig muffinsene over. Strø over litt mer maismel/griljermel på toppen og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La heve i 45 minutter til.
![Dsc 0946](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0946.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b88244e8316981a08fa1c6cc5840b16c)
![Dsc 0971](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0971.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3597c8d9fe78c089691391e34772fdad)
Steg 9
Sett hele brettet i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Stek i 7-8 minutter. Egentlig skal engelske muffins kun stekes i panne, men dette trikset gir et mye penere og bedre resultat.
Steg 10
Når muffinsene står i ovnen finner du frem en stor stekepanne og setter på medium varme. Tilsett litt smør. Smøret skal småputre, men ikke bli brunt (da er det for varmt) Når muffinsene kommer ut av ovnen legger du de forsiktig i stekepannen og steker i 2 minutter på hver side. Da får de den typiske gyldne skorpen og tar til seg smaken av smør.
![Dsc 0978](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0978.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3465f7836521f0a55513eb9d311229e9)
Steg 11
La hvile i minst 15 minutter. Skjær i to og legg på ønsket fyll. Syltetøy er veldig godt, egg passer ypperlig og selvfølgelig den kjente Eggs Benedicte. Lykke til.
![Dsc 0994](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0994.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0ab693fbebb3fed60b6d2ac51871ec1b)