English muffins - Søte, luftige og deilige Engelske frokostbrød.
En av de aller beste frokostene jeg kan få er Eggs Benedict. Og skal du lage de ordentlig må du ha gode Engelske muffins. Her har jeg laget en oppskrift som gjør det lettere å lykkes. Farlig god frokost!
Ingredienser
- 3 dl lettmelk
- 2 dl vann
- 50 gram smeltet smør
- 750 gram hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- smør til steking
- grovt maismel /griljermel.
Steg 1
Mål opp alle de tørre råvarene (Mel, sukker, salt, gjær) i en bakebolle.
Steg 2
Smelt smøret og tilsett melk og vann. Varm dette opp til det er lunkent. Dvs ca 37 grader.
Steg 3
Bland sammen de tørre råvarene og spe på med melkeblandingen mens kjøkkenmaskinen. Jeg bruker ertekroken på kjøkkenmaskinen. La deigen stå på lav hastighet i 10 minutter.
Steg 4
Når deigen slipper bakebollen helt og er smidig da er den perfekt. Det kan være nødvendig av og til å justere med litt mer mel.
Steg 5
Dekk bakebollen med plast og la heve i ca 45 minutter eller til den har nådd dobbel størrelse. Hvis den ikke skulle heve da har du brukt for varm væske. Da blir ikke resultatet bra uansett. Så da må du dessverre begynne prosessen på nytt.
Steg 6
Kna deigen og kjevle den ut til en "plate" som er ca 2,5 cm tykk.
Steg 7
Bruk en form på 8-10 cm til å stikke ut muffinsene. Har du ikke former bruk et glass eller en tom hermetikkboks.
Steg 8
Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir eller silikonmatte. Strø over maismel eller griljer mel på bakepapiret og flytt forsiktig muffinsene over. Strø over litt mer maismel/griljermel på toppen og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La heve i 45 minutter til.
Steg 9
Sett hele brettet i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Stek i 7-8 minutter. Egentlig skal engelske muffins kun stekes i panne, men dette trikset gir et mye penere og bedre resultat.
Steg 10
Når muffinsene står i ovnen finner du frem en stor stekepanne og setter på medium varme. Tilsett litt smør. Smøret skal småputre, men ikke bli brunt (da er det for varmt) Når muffinsene kommer ut av ovnen legger du de forsiktig i stekepannen og steker i 2 minutter på hver side. Da får de den typiske gyldne skorpen og tar til seg smaken av smør.
Steg 11
La hvile i minst 15 minutter. Skjær i to og legg på ønsket fyll. Syltetøy er veldig godt, egg passer ypperlig og selvfølgelig den kjente Eggs Benedicte. Lykke til.