Ertesuppe med steinbit og bacon - deilig og næringsrik suppe

Jeg er veldig glad i supper. Spesielt nå i den litt mørke kalde perioden smaker det fortreffelig med en deilig suppe.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pose frosne grønne erter
  • 5 skiver bacon
  • 600 gram steinbitfilet
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 liter kyllingbuljong
  • 3 ss smør
  • salt og pepper
Ingredienser

I tillegg er det mye næring og har masse vitaminer og fisk. De salte sprø bitene av bacon topper suppa og gjør dette nesten til et festmåltid. Det fine at denne suppen lager du lett på 20 minutter. Nyt til middag eller unn deg noe godt til kveldsmat en dag.

Erter1

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og en stekepanne. Hell i litt nøytral olje i kjelen. Hakk opp sjalottløk og chili og tilsett i kjelen. Stek til de blir gyldne og hell i kyllingkraften. La kraften småkoke.

Steg 2

Finn frem en kjele med vann og kok opp. Når vannet koker heller du på ertene. La koke i ca 5 minutter. Det er viktig å ikke koke for lenge for å beholde den fine fargen. Finn frem en stekepanne og stek bacon til det blir passe sprøtt. Legg på tørkepapir så fettet får rent av seg.

Erter2
Erter3

Steg 3

Skjær opp fisken i mindre terninger (passende til å ha på en skje) og stek i baconfettet. Pass på at fisken ikke blir stekt for lenge. Stek i ca 2-3 minutter.

Erter4

Steg 4

Når ertene er ferdig kokt heller du av vannet og tilsetter smøret. kjør ertene glatt med en stavmikser. Kjør også kyllingkraften med stavmikseren så løken og chilien blir nesten borte.

Erter5

Steg 5

Hell nå ertepureen oppi kjelen med kraft og kjør igjen med stavmikseren. Smak til med salt og pepper.

Erter6

Steg 6

Legg fiskebitene i en suppeskål og hell over suppa. Strø over bacon og avslutt med noen gode dråper med olivenolje.Nå er det på tide å nyte en deilig suppe! Lykke til

Erter Front