Ertesuppe med svineknoke - Deilig Norsk tradisjonsmat

Billig og god mat med masse næring!

Ingredienser

porsjoner

Kraften

  • 3 liter vann
  • 1 stk lettsaltet svineknoke
  • 2 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 stk laurbærblader
  • 1 ss hel sort pepper

Ertesuppen

  • 300 gram gule tørkede erter
  • 1 stk svineknoke (kjøttet)
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk purre (ikke toppen)
  • 2 ss finhakket persille
  • salt og pepper
Ingredienser

Kraften fra den lettsaltede svineknoken gjør denne suppen magisk god. Når jeg lager denne suppen gjør jeg det over 2 dager. Første dagen lager jeg kraften, legger ertene i vann og plukker av kjøttet. Neste dag er det bare å kutte grønnsaker og blande alt sammen. Dette er utrolig godt og jeg liker å servere flatbrød med smør til. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned restene. Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i oppskriften.

Ertesuppe

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele. Nå skal du koke svineknoken! Dette gir deg den gode kraften og kjøttet blir mørt og lett å plukke av beinet. Legg litt nøytral olje i kjelen og legg løk i bunnen. Legg i svineknoken og fyll med vann så det akkurat dekker. Legg i hel pepper, hvitløk og laurbærbladene. Kok opp og la koke i 3 timer.

Ertesuppe 2

Steg 2

Ertene må ligge i vann over natten. Finn en stor bolle og hell i ertene. Hell i rikelig med vann og la stå. Husk at ertene øker i størrelse så bruk en bolle som er stor nok. Den kan fint stå i romtemperatur til dagen etter.

Ertesuppe 3

Steg 3

Når svineknoken er klar skrur du av varmen. Sil av kraften og hell i en bolle/beholder. Plukk av kjøttet og kast fett og bein. Nå er alt klart for å lage suppe dagen etterpå. Oppbevares i kjøleskap over natten.

Ertesuppe 4

Steg 4

Varm opp kraften i kjelen og tilsett ertene. La disse koke i 1 time før du tilsetter grønnsakene. La grønnsakene koke i ca 30 minutter og tilsett kjøttet.

Ertesuppe 5

Steg 5

Skru ned varmen til rett under kokepunktet og la stå i 30 minutter til. Smak til suppen med salt og pepper hvis nødvendig. Nå er retten klar til å serveres.

Ertesuppe 6

Steg 6

Hell over i en bolle og server med flatbrød og godt smør. Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten. Lykke til! Husk at denne suppen fint kan fryses ned hvis du har laget for mye.

Ertesuppe 7