Fiskeburger av torsk med "hurtigremulade" - Så enkelt lager du burger av fisken!

Å lage burgere eller fiskekaker av fisk er enklere enn du tror!

Ingredienser

store fiskeburger

Fiskeburger

  • 800 gram fersk torsk
  • 3 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl kremfløte
  • masse nykvernet pepper
  • smør til steking

Hurtigremulade

  • 2 dl ekte majones / hjemmelaget aioli
  • 2 ss kapers
  • 2 stk sylteagurk
  • 1 håndfull finhakket persille
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 6 stk hamburgerbrød
  • 2 stk hjertesalat
  • chilisaus (siracha)
Ingredienser

Steg 1

For at vi skal spise nok fisk hjemme er det noen ganger smart å "forme" fisken til noe annet. Fiskeburgere flyr ned på høykant fra den yngre garde og når du lager de selv vet du akkurat hva de inneholder. I denne oppskriften har jeg brukt torsk som gir fine og lyse fiskeburger. Sammen med en rask remulade, salat, litt chilisaus og hamburgerbrød har du en rask, enkel og veldig god middag.

Steg 2

Når du skal lage burgere eller fiskekaker blir alltid resultatet best når du bruker fersk fisk. Denne gangen kjøpte jeg fersk torsk. Torsk har en mild og god smak. Det er også viktig at alle ingrediensene til fiskeburgeren er kalde for å få en fin farse. Start med å kutte fisken i biter.

Dsc 0008 3 2

Steg 3

Legg fisken sammen med salt i kjøkkenmaskinen og kjør i noen sekunder til du får en klissete masse.

Dsc 0009 2

Steg 4

Tilsett potetmelet og egg. Bland sammen i noen sekunder til.

Dsc 0011 2

Steg 5

Ta rikelig med nykvernet pepper i fløten og pass på at fløten er kald når du sper ut farsen. La maskinen gå mens du heller den kalde fløten i en tynn stråle. Etter veldig kort tid får du en flott farse.

Dsc 0013 2
Dsc 0016 3

Steg 6

Form fiskefarsen til burgere. Jeg synes det er fint at burgeren er litt større enn hamburgerbrødet du har tenkt å servere de i, men det er selvfølgelig ikke nødvendig.

Dsc 0019 2

Steg 7

Finn frem en stekepanne og legg i smør. Stek burgerene på en ganske høy varme. Jeg venter med å legge i burgeren til smøret har fått en brun og gylden farge. Det blir best når fisken får en god skorpe. Stek i noen minutter på begge sider og burgeren er klar. Hvis du ikke skal spise den med en gang, så oppbevar i kjøleskap. Da kan du varme de litt i ovnen før servering.

Dsc 0020
Dsc 0053 2

Steg 8

Bland sammen alle ingrediensen til remuladen og rør godt sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. La stå i kjøleskap frem til servering.

Dsc 0029 3
Dsc 0032 6
Dsc 0033 3

Steg 9

Det er et godt tips å steke hamburgerbrødene litt så du får en skorpe på siden du skal ha mot burgeren. Dette smaker godt og gjør i tillegg at dressingen ikke gjør brødet mykt. Legg hamburgerbrød på en tallerken. Topp med litt frisk salat, remulade, fiskeburger og chilisaus før du setter på hamburgerlokket å serverer! Lykke til.

Dsc 0035 5
Dsc 0040 3
Dsc 0049