Kyllingsuppe - Vitaminbombe med verdens beste kraft
Denne vitaminbombomben av en kyllingsuppe er stappfull av næring og smak!
Ingredienser
- 4 stk kyllinglår
- 2 ts finhakket fersk ingefær
- 2 ts finhakket hvitløk
- 1 stk rød chili med frø
- 3 stk gulrot
- 2 stk store kokefaste poteter
- 1 stk persillerot
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts malt spisskumin
- 1 ts chilipulver
- 1 stk sellerirot
- 3 stk vårløk
- 1 ss korianderfrø
- 1 håndfull finhakket persille
- 1,5 liter vann / kyllingkraft
- 1 ss maisenna jevner /hvetemel
- salt og pepper
Jeg har alltid vært glad i supper og dette er en av de aller beste suppene. Den har masse smak, kylling, grønnsaker og er enkel å lage. Jeg anbefaler og bruke min metode med å lage sin egen kyllingkraft av å koke kyllinglårene. Det er selvfølgelig mulig å kjøpe ferdig kylling og bruke kyllingfond, men det smaker mye bedre med hjemmelaget kraft! Lag gjerne en dobbel porsjon og spar på restene til en ny middag snart.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og tilsett vannet. Legg korianderfrø i vannet og putt oppi kyllinglårene. Kok opp og la småkoke i 30 minutter. På denne tiden er kyllingen ferdig og du har fått en fantastisk god kraft til suppa.
Steg 2
Finn nå frem kjelen du ønsker å lage suppen i. Hell i 1 ss olivenolje, Finhakk chili, ingefær og hvitløk å tilsett i oljen. Stek dette på medium varme.
Steg 3
Kutt opp resten av grønnsakene utenom vårløk i terninger og tilsett i kjelen. La steke på medium varme mens kyllingen koker.
Steg 4
Tilsett gurkemeie, chili og spisskummen med grønnsakene og bland godt sammen. Jeg tilsetter litt maisenna jevner nå. Her kan du også bruke 1-2 ss hvetemel. Ta litt av kraften fra kyllingen over i kjelen med grønnsaker så de kan begynne å småkoke litt og jevne sausen.
Steg 5
Når kyllingen er ferdig kokt heller du all kraften som er igjen opp i suppekjelen. La småputre.
Steg 6
Kjøl ned kyllingen og riv opp med to gafler så du får passe biter til en suppe. (ikke større enn at du kan få det på en skje). Legg kyllingen tilbake i suppen og la småputre til grønnsakene er passe myke. Dette tar ca 15 minutter. Tilsett finhakket vårløk og persille rett før servering.
Nå kan du nyte en fantatstisk suppe. Husk å smake til med salt og pepper. Lykke til.