Gresk krydderblanding - Smaken av Hellas på et glass
Jeg elsker hjemmelagde krydderblandinger. En rask vei til gode retter.
Ingredienser
- 3 ss salt
- 2 ss hel sort pepper
- 2 ss tørket oregano
- 2 ss tørket timian
- 2 ss sennepsfrø
- 1 ss korianderfrø
- 1 ss hvitløkpulver
- 1 ss løkpulver
- 2 ts cayennepepper
- 2 ts chiliflakes
- 2 ts sellerisalt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts kanel
- 1 ts sitronsyre
- 0,3 ts malt nellik
Ved å lage egne krydderblandinger har du full kontroll hva krydderblandingen inneholder og er en veldig lett måte å lage gode retter på kort tid. I dag har jeg laget en herlig gresk krydderblanding som passer ypperlig både til kylling, svin og okse. Her får du alle de klassiske Greske smakene samlet på et glass.
Steg 1
Start med å måle opp alle krydderne. Jeg legger alle de krydderne som ikke allerede er malt i en tørr kjele. Stek i 5-10 minutter på medium varme til du kjenner en deilig krydderlukt spre seg i rommet.
Steg 2
La kjøle seg ned og legg over i en blender. Kjør til et pulver og bland sammen med de andre ingrediensene.
Steg 3
Hell over på et rent og tørt glass og nå er krydderblandingen klar. Herlig smak av Hellas på et glass. Lykke til.