Gresk krydderblanding - Smaken av Hellas på et glass

Jeg elsker hjemmelagde krydderblandinger. En rask vei til gode retter.

Ingredienser

glass
  • 3 ss salt
  • 2 ss hel sort pepper
  • 2 ss tørket oregano
  • 2 ss tørket timian
  • 2 ss sennepsfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss hvitløkpulver
  • 1 ss løkpulver
  • 2 ts cayennepepper
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 ts sellerisalt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 ts sitronsyre
  • 0,3 ts malt nellik
Ingredienser

Ved å lage egne krydderblandinger har du full kontroll hva krydderblandingen inneholder og er en veldig lett måte å lage gode retter på kort tid. I dag har jeg laget en herlig gresk krydderblanding som passer ypperlig både til kylling, svin og okse. Her får du alle de klassiske Greske smakene samlet på et glass.

Gresk kryddermiks

Steg 1

Start med å måle opp alle krydderne. Jeg legger alle de krydderne som ikke allerede er malt i en tørr kjele. Stek i 5-10 minutter på medium varme til du kjenner en deilig krydderlukt spre seg i rommet.

Gresk kryddermiks 2

Steg 2

La kjøle seg ned og legg over i en blender. Kjør til et pulver og bland sammen med de andre ingrediensene.

Gresk kryddermiks 3
Gresk kryddermiks 4

Steg 3

Hell over på et rent og tørt glass og nå er krydderblandingen klar. Herlig smak av Hellas på et glass. Lykke til.

Gresk kryddermiks 6