Gulasj er en av Ungarns nasjonalretter. Denne gryta tar tid å lage, men jobben er liten. Resultatet er en fantastisk gryte med en smaksrik tomatisert saus, møre biter av okse, deilig chorizo, røkt paprika og grønnsaker. Retten er en suppe og spises lettest med skje. En litt kjølig høst eller vinterdag er det ikke mye som smaker bedre enn en god varmende porsjon med Gulasj. Med retter som Gulasj finnes det utallige oppskrifter. Denne er veldig tro mot de originale smakene og jeg viser deg triksene for at resultatet skal bli helt perfekt!
Ingredienser
Ingredienser
- 600 gram høyrygg
- 200 gram chorizo
- 1 stk løk
- 1 stk rød paprika
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk gulrot
- 1 stk rød chili
- 4 stk kokefaste poteter
- 2 ss tomatpure
- 1 boks heretiske tomater
- 1 liter oksekraft
- 3 ss røkt paprika
- 1 ss krave
- 1 ss sukker
- 2 stk laurbærblad
- Fersk persille
- salt og pepper
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele. Jeg starter med å helle litt nøytral olje i kjelen. Finkutt løk, chili og hvitløk og legg i kjelen.
Steg 2
La surre på medium varme til løken er blitt myk og blank. Tilsett deretter tomatpure, røkt paprika, sukker og karve. Stek i noen minutter før du heller i de hermetiske tomatene. Fyll på med oksekraften og la koke 1-2 minutter.
Steg 3
Bruk en stavmikser og kjør denne blandingen glatt. Dette gir mer fylde i sausen og gir et bedre resultat. Sett denne blandingen på medium varme så det kun småkoker/putrer.
Steg 4
Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Finkutt chorizo pølsen og stek på høy varme til den får litt stekeskrope.
Steg 5
Hell alt dette over i sausen og pass på og få med den deilige oljen i stekepanne. Skjær opp høyryggen i pene små biter. Krydre med salt og pepper og stek på høy varme i samme panne. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe heller du også dette i sausen. Stek kjøttet i flere runder så det ikke blir kokt.
Steg 6
Når du har stekt og tilsatt alt kjøttet i sausen/kraften legger du i laurbærbladene og paprika i terninger. Denne skal nå stå å småkoke i 2-4 timer.
Steg 7
Kutt opp kokefaste poteter og gulrot i små terninger. Husk at du skal spise denne retten med skje, så bitene kan ikke være for store.
Steg 8
40 minutter før du skal servere denne retten legger du i potet- og gulrotbitene. La de trekke med den siste tiden. Smak til gryta med salt, pepper og eventuelt med paprika og chili.
Strø over litt finhakket persille rett før servering. Det er også godt å servere denne retten med litt godt brød. Noen liker å ha litt rømme i retten. Nå er det bare å nyte denne fantastiske Ungarske retten. Lykke til.