Hamburgerbrød - Hjemmelaget er alltid best!

Jeg er veldig glad i en god hamburger. Brødet er viktig for å få en veldig god burger. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdiglagde i butikken, men de kan aldri i nærheten måle seg med de du lager selv.

Ingredienser

stk
  • 1 kg Siktet speltmel (hvetemel)
  • 3 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 3 ss smeltet smør
  • 2 ts salt
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk egg
  • 1 stk egg til pensling
  • 0,5 dl melk til pensling
  • sesamfrø
Ingredienser

Hjemmelagde hamburgerbrød er veldig godt. I denne oppskriften har jeg brukt speltmel, men det er også mulig å følge samme oppskrift med vanlig hvetemel. Her får du en grundig steg for steg oppskrift med videoinstruksjon. Det er en del triks og tips for at resultatet skal bli best mulig. Når du først lager hamburgerbrød anbefaler jeg å lage en stor porsjon og frys ned de du ikke spiser til neste gang :-)

Steg 1

Start med å helle salt, sukker, tørrgjær i bakebollen. Mål opp varmt vann (37 grader) og tilsett litt vann og mel i denne blandingen. Rør godt rundt å la det stå i 10 minutter. Hvis det begynner å boble litt vet du at gjæren er bra og at resultatet blir bra.

Dsc 0070 2
Dsc 0069 2

Steg 2

Tilsett egg, smeltet smør og nesten alt vannet i bollen. Rør godt rundt og tilsett resten av melet. Det er alltid litt smart å spare litt vann (ca 0,5 dl) Det er lettere å tilsette ekstra vann hvis deigen er litt tørr. Bruk ertekroken og la elte seg i 10 minutter på lav hastighet. Deigen skal være smidig og slippe kanten på bakebollen.

Dsc 0071 2
Dsc 0072

Steg 3

Ta deigen ut av bollen og form til en stor bolle. Bruk litt nøytral olje i bunnen av bakebollen og legg deigen tilbake. Gni deigen rundt et par ganger så den blir smurt med olje. Dette gjør at deigen ikke blir tørr. Legg på et håndkle og la heve i ca 1 time til deigen har blitt dobbelt så stor.

Dsc 0075 2
Dsc 0088 3

Steg 4

Når deigen hever lager jeg i stand formene av aluminiumsfolie. Brett pent sammen og bruk gjerne bunnen av et glass eller bolle for å få lik størrelse på alle. Legg på et brett med bakepapir og smør formene med litt nøytral olje.

Dsc 0078 2

Steg 5

Når bollene har hevet deler du de opp i deigemner på ca 110-120 gram pr stk. Form til en bolle og legg i aluformen på brettet. Dekk til deigen en gang til å la heve i ca 1 time til. Pensle med en blanding av egg og melk og strø over sesamfrø.

Dsc 0092 3
Dsc 0096

Steg 6

Sett brettet inn i en forvarmet ovn på 200 grader og stek i ca 15 minutter til de har blitt gyldne og fine.

Dsc 0105 3

Steg 7

La dem hvile i 15 minutter før du bruker en saks og klipper opp folien. Nå har du deilige hjemmelagde hamburgerbrød klare til å nytes. De du ikke bruker fryser du ned til neste gang. Lykke til.

Dsc 0130 3

Her kan du se video av hele prosessen!