Sponset av Weber

Hvordan grille en burger - Gode tips til grilling og tilbehør

En god hamburger er fantastisk godt!

Ingredienser

hamburger
  • 180 gram kvernet kjøtt (80/20)
  • 2 skiver ost
  • 1 stk hamburgerbrød
  • 1 ss hamburgerdressing
  • 1 blad sprø hjertesalat
  • 1 skive tomat
  • 1 skive rødløk
  • 4 skiver sylteagurk
Ingredienser

Jeg elsker en god hamburger og de kommer i ulike størrelser og med mange ulike tilbehør. I denne posten skal jeg komme med noen gode tips og triks for å lage veldig gode burgere hjemme.

Weber burger

Bruker du gode råvarer får du også en god burger. Når det kommer til kjøttet fortrekker jeg enten å kverne kjøttet selv eller få det kvernet i butikken. Den optimale fordelingen av kjøtt og fett i en burger er 80% kjøtt og 20 % fett. Bruk kjøtt av god kvalitet som f.eks høyrygg. Hvis jeg kverner selv så kverner jeg kjøttet iskaldt med litt salt. Hvis jeg kjøper ferdigkvernet så salter jeg kjøttet litt noe som en bedre binding av kjøttet. Jeg synes en burger er aller best når den ikke er tilsatt andre ting, men er godt kvernet kjøtt. Jeg bruker en vekt å måler opp 180 gram pr burger og bruker en burgerpresse for helt like burgere. Du kan også presse sammen og forme med hendene. Da anbefaler jeg å trykke kjøttet i midten av burgeren litt ned så den ikke "hever" når du griller den.

Weber burger 3

Burgerbrød:

HUSK alltid å steke eller grille hamburgerbrødet. Å gi burgerbrødet en god stekeskrope gjør at burgeren får en bedre konsistens og at dressing eller kjøttkraft renner ned i burgerbrødet og gjør den myk.

Tilbehør:

Du kan selv velge tilbehør på burgeren, men jeg synes alltid det er best med hjemmelaget hamburgerdressing. Her er min oppskrift på hjemmelaget burgerdressing. Gladkokkens hamburgerdressing - Hjemmelaget er alltid best!

I denne oppskriften brukte jeg salat, tomat, rødløk, sylteagurk og god ost. Dette er veldig klassisk, men ofte også det beste.

Grilling av burger:

Grill burgeren på direkte varme og ikke rør på burgeren før den har fått god stekeskorpe. Snu rundt og legg på ost. Når den har stekeskorpe på begge sider så er det smart å flytte burgeren over til indirekte varme og ta på lokket så osten smelter. Det er viktig når du lager burger av god kjøtt at den ikke blir for mye grillet og grå. Den skal være medium+ stekt og litt rosa i midten.

Weber burger 5

Jeg har laget en video som viser hele prosessen og den kan du se her. Håper du fikk noen gode tips og lykke til med å lage en perfekt burger hjemme.

Weber burger 8