Sponset av Weber
![](https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f2b9b3ab2acacf5638d2d6056e29cda9 700w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=5c45fbbe10eadcc67378d3edffd02c0f 800w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=932a27af3ff7c3181bc41d7416f33cda 900w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=9a05550bfa59beecfaded4deb5167580 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=1473f856e7ff21e1f3d8382b27bf72d1 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5cf184e7db50614403e2eb662757bfc1 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ba9c146be1852c5b6f9f7da05caafd7a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=86ebc7e70a0bfc2d8714deef84689fe1 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=291f8236086e2474f57e9ae90c9aafcc 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=913a786fd269605dae8dff7a40e1df4b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=28618d3934285213c3889e86b7353d25 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0aa12532bec10656eee7f641e867feb2 1800w)
Hvordan grille en burger - Gode tips til grilling og tilbehør
En god hamburger er fantastisk godt!
Ingredienser
- 180 gram kvernet kjøtt (80/20)
- 2 skiver ost
- 1 stk hamburgerbrød
- 1 ss hamburgerdressing
- 1 blad sprø hjertesalat
- 1 skive tomat
- 1 skive rødløk
- 4 skiver sylteagurk
Jeg elsker en god hamburger og de kommer i ulike størrelser og med mange ulike tilbehør. I denne posten skal jeg komme med noen gode tips og triks for å lage veldig gode burgere hjemme.
![Weber burger](https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bbd2530437cc25160ec791f4417fc1f3)
Bruker du gode råvarer får du også en god burger. Når det kommer til kjøttet fortrekker jeg enten å kverne kjøttet selv eller få det kvernet i butikken. Den optimale fordelingen av kjøtt og fett i en burger er 80% kjøtt og 20 % fett. Bruk kjøtt av god kvalitet som f.eks høyrygg. Hvis jeg kverner selv så kverner jeg kjøttet iskaldt med litt salt. Hvis jeg kjøper ferdigkvernet så salter jeg kjøttet litt noe som en bedre binding av kjøttet. Jeg synes en burger er aller best når den ikke er tilsatt andre ting, men er godt kvernet kjøtt. Jeg bruker en vekt å måler opp 180 gram pr burger og bruker en burgerpresse for helt like burgere. Du kan også presse sammen og forme med hendene. Da anbefaler jeg å trykke kjøttet i midten av burgeren litt ned så den ikke "hever" når du griller den.
![Weber burger 3](https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=12e9adcb8411dbd26c90948350313257)
Burgerbrød:
HUSK alltid å steke eller grille hamburgerbrødet. Å gi burgerbrødet en god stekeskrope gjør at burgeren får en bedre konsistens og at dressing eller kjøttkraft renner ned i burgerbrødet og gjør den myk.
Tilbehør:
Du kan selv velge tilbehør på burgeren, men jeg synes alltid det er best med hjemmelaget hamburgerdressing. Her er min oppskrift på hjemmelaget burgerdressing. Gladkokkens hamburgerdressing - Hjemmelaget er alltid best!
I denne oppskriften brukte jeg salat, tomat, rødløk, sylteagurk og god ost. Dette er veldig klassisk, men ofte også det beste.
Grilling av burger:
Grill burgeren på direkte varme og ikke rør på burgeren før den har fått god stekeskorpe. Snu rundt og legg på ost. Når den har stekeskorpe på begge sider så er det smart å flytte burgeren over til indirekte varme og ta på lokket så osten smelter. Det er viktig når du lager burger av god kjøtt at den ikke blir for mye grillet og grå. Den skal være medium+ stekt og litt rosa i midten.
![Weber burger 5](https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=725c95173f73dba6129709bb6e64bad7)
Jeg har laget en video som viser hele prosessen og den kan du se her. Håper du fikk noen gode tips og lykke til med å lage en perfekt burger hjemme.
![Weber burger 8](https://gladkokken.imgix.net/Weber-burger-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=07dbe19e14185ba0f900b18aa4600105)