Italiensk tomatsuppe med grønnsaker og salsiccia - Sunn og god hverdagsmiddag!

Ved å kjøpe rå pølser får du ferdig krydrede kjøttboller i suppa!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 ts oregano
  • 1 liter okse eller kalvekraft
  • 0,5 liter grønnsakskraft
  • 8 stk rå salsiccia pølser
  • 1 stk squash
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk søtpaprika
  • 400 gram kokefaste poteter
  • 1 glass hermetiske tomater
  • 800 gram ferske tomater

Topping

  • 50 gram revet parmesan
  • 1 håndfull fersk basilikum
Ingredienser

En utrolig god tomatsuppe med masse grønnsaker og krydret salsiccia pølse. Å kjøpe rå pølser lar deg veldig enkelt knipe farsen ut av pølsa og rett i suppen. De forvandler seg til deilige krydrede kjøttboller. I denne suppen er det veldig mange gode smaker og fyller både kropp og sjel med glede. Avslutt med litt finrevet parmesan og basilikum! Her skal jeg vise deg hvordan. Retten har også en videoinstruksjon du finner lenger ned i oppskriften.

Italiensk tomatsuppe

Steg 1

Jeg vil anbefale at du ser videoforklaring før du lager oppskriften, men jeg skal også forklare så lett som mulig her. Start med å finne frem en stor kjele og tilsett olivenolje. Sett kjelen på medium + varme. Kutt opp løk og hvitløk å stek i oljen til blank. Tilsett tomatpure og krydderne og stek i et par minutter. Hell nå over både kjøttkraft og grønnsakskraft.

Italiensk tomatsuppe 2

Steg 2

Kutt opp gulrot, squash og poteter i små biter.

Italiensk tomatsuppe 3

Steg 3

Legg grønnsakene i suppen og kok opp. Når suppen har begynt å koke skal du koke kjøttbollene (pølsene) i denne kraften. Når du kjøper rå pølser er det lett å knipe av små biter rett i det kokende vannet. Dette gir gode krydrede kjøttboller og ekstra god smak på suppen. La kjøttbollene og grønnsakene koke i 15 minutter. Legg nå paprika, hermetiske tomater og ferske tomater i en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Hell dette også over suppen og rør godt sammen.

Italiensk tomatsuppe 4

Steg 4

La nå suppe stå å småkoke i 15 minutter til. Smak til med salt, pepper og sukker for en fin balanse. Dette vil varierer da det er ulikt saltinnhold i kraften. Nå er denne deilige Italienske suppen klar for servering.

Italiensk tomatsuppe 5

Steg 5

Ved servering river jeg over litt parmesanost og pynter med fersk basilikum. Server gjerne med litt godt brød ved siden av. Her kan du se videoen av hvordan jeg lager denne retten. Lykke til.

Italiensk tomatsuppe 7