Italienske kyllingkjøttboller i tomatsaus - Hjemmelaget er alltid best!!
Det er gøy å forvandle en rimelig råvare til noe så godt!
Ingredienser
- 1 kg kvernet kyllinglår / kyllingkjøttdeig
- 100 gram finrevet parmesan
- 3 ss finhakket bladpersille
- 1 stk chili
- 6 fedd hvitløk
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ts tørket oregano
- 1 stk egg
- 3 dl griljermel / brødkrum
- olje til steking
Tomatsaus
- 1 stk løk
- 2 ts chiliflakes
- 1 dl hvitvin (alt. litt hvitvinseddik)
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 håndfull fersk basilikum
- 1 ss tørket oregano
- 3 dl vann
- 6 fedd hvitløk
- 1 ts sukker
- salt og pepper
Det er noe veldig hyggelig med kjøttboller. Disse herlige små runde og saftige bitene fylt med gode smaker som bader i en saus. Jeg tror jeg aldri kommer til å bli lei denne retten. Jeg pleier å servere med pasta, men fungerer også med andre tilbehør. Her har jeg brukt kvernede kyllinglår, men du kan også kjøpe ferdig kyllingkjøttdeig. Her skal jeg vise deg den gode oppskriften.
Steg 1
Start med å blande kyllingkjøttet sammen med salt og krydderne. Kna inn godt med hendene eller en kjøkkenmaskin til du får en litt klissete deig. Så tilsetter du resten av ingrediensen som skal i kjøttbollene og blander godt igjen. Jeg pleier alltid å steke en liten "prøvekjøttbolle" i panna før jeg ruller ut alle. Dette gir deg en sjanse til å justere smaken med mere salt, pepper osv så de blir helt perfekte.
Steg 2
Bruk våte hender og form masse små herlige kjøttboller i den størrelsen du synes er best.
Steg 3
Stek nå kjøttbollene i en panne med olivenolje på litt høy varme. De trenger ikke være gjennomstekt for de skal koke i sausen etterpå. Dette gjøres for å skape litt stekeskorpe som gir veldig god smak. Stek i porsjoner og legg i en bolle når de er ferdig stekte.
Steg 4
Denne sausen er veldig god synes jeg. Jeg bruker samme panne som jeg stekte kjøttbollene for det sitter ofte igjen mye god smak. Tilsett litt mer olje og stek løk, hvitløk, oregano og chiliflakes til myke. Tilsett vinen eller vineddiken og la denne koke ut. Nå kan du tilsette resten av ingrediensene. Jeg finhakker fersk basilikum og lar dette koke med sausen for ekstra god smak. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt mer vann når den koker for at konsistensen skal være riktig. La sausen koke i 20 minutter før du tilsetter kyllingkjøttbollene.
Steg 5
Når jeg tilsetter dem skrur jeg ned varmen og setter på et lokk. La trekke i 20 minutter til på svar varme. Nå er bollene klare for å serveres. Smak til sausen og jeg liker å avslutte med litt ekstra revet parmesan og noen blader med frisk basilikum. Lykke til.