![](https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=01d30aa78eb17c0a5390955f379a6727 700w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=f2517de70542893e392ce7045b81e96e 800w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e5f448e19ce18ba730cce78d2ea59ab0 900w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=aa69ca336035ec0791f4773e347c6411 1000w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e1859fbfa92f0b262a6d48f1b1ad6c62 1100w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=51d2890c9abe2134f3cde16add54a4d0 1200w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=bbd528790ca0eec8df5a75a0ecaff1aa 1300w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=82313b9e34becf935989e4f56bcd3a69 1400w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=71d00010ef17bbcc84fff88646ea4ed6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=4f67da1f306095f884c2fefb6f1cc4ea 1600w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=cb549b9e2e994fd2b16cdf0597365dd2 1700w, https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=db676c307458c858c2b2737eec754371 1800w)
Jordskokksuppe med stekt spekeskinke - Varmende og nydelig!
Jordskokk har en herlig nøtteaktig smak
Ingredienser
- 500 gram Jordskokk
- 6,5 dl kyllingkraft
- 3,5 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 3 stk sjalottløk
- 1 ss finhakket gressløk
- 6 slices spekeskinke
- 1 ts salt
- nykvernet pepper
Jordskokk har vært tilgjengelig i Norge i veldig mange år, men mange har glemt denne herlige rotknollen. Den kan smake litt som artisjokk og ser litt rar ut, men smaken er helt nydelig. Her har jeg laget en deilig jordskokksuppe sammen med sprøstekt spekeskinke og gressløk. Har du ikke prøvd å lage mat med jordskokk før er det bare å prøve. Sesongen i Norge er fra midten av august til slutten av oktober.
![Jordskokk](https://gladkokken.imgix.net/jordskokk.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=688bedf562d651d798811dca0860cea9)
Steg 1
Start med å skrelle jordskokken med en vanlig "potetskreller" og legg i vann så den ikke blir brun.
![Jordskokk 2](https://gladkokken.imgix.net/jordskokk-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=412dc34f9b6f899987dd2d64b292ea34)
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett smør og grovhakket sjalottløk. Stek i noen få minutter på medium varme til løken blir blank og myk.
![Jordskokk 3](https://gladkokken.imgix.net/jordskokk-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ae8ff7be04bf2ef5faea8c0aec8cf050)
Steg 3
Kutt opp jordskokken i mindre biter og bland sammen fløte og kyllingkraft.
![Jordskokk 4](https://gladkokken.imgix.net/jordskokk-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a960ecd85ee6df9eb28d87133fcdbc33)
Steg 4
Hell jordskokken og fløteblandingen i kjelen og la småkoke i 15-20 minutter til jordskokken har blitt helt myk.
![Jordskokk 6](https://gladkokken.imgix.net/jordskokk-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c53742bf577b97297d228fb054e49546)
Steg 5
Kjør suppen helt glatt med en stavmikser eller blender og smak til med salt. Stek spekeskinke raskt i en panne og la renne av seg på litt matpapir. Kutt opp spekeskinke og gressløk og nå er du klar til å servere. Hell suppen i en suppeskåler og strø over stekt spekeskinke og gressløk. Avslutt gjerne med noen dråper olivenolje og nykvernet sort pepper. Lykke til.
![Jordskokksuppe](https://gladkokken.imgix.net/jordskokksuppe.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=334a1ca9fcfa9b3e5687fc1dc9d9ab14)