Jordskokksuppe med stekt spekeskinke - Varmende og nydelig!
Jordskokk har en herlig nøtteaktig smak
Ingredienser
- 500 gram Jordskokk
- 6,5 dl kyllingkraft
- 3,5 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 3 stk sjalottløk
- 1 ss finhakket gressløk
- 6 slices spekeskinke
- 1 ts salt
- nykvernet pepper
Jordskokk har vært tilgjengelig i Norge i veldig mange år, men mange har glemt denne herlige rotknollen. Den kan smake litt som artisjokk og ser litt rar ut, men smaken er helt nydelig. Her har jeg laget en deilig jordskokksuppe sammen med sprøstekt spekeskinke og gressløk. Har du ikke prøvd å lage mat med jordskokk før er det bare å prøve. Sesongen i Norge er fra midten av august til slutten av oktober.
Steg 1
Start med å skrelle jordskokken med en vanlig "potetskreller" og legg i vann så den ikke blir brun.
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett smør og grovhakket sjalottløk. Stek i noen få minutter på medium varme til løken blir blank og myk.
Steg 3
Kutt opp jordskokken i mindre biter og bland sammen fløte og kyllingkraft.
Steg 4
Hell jordskokken og fløteblandingen i kjelen og la småkoke i 15-20 minutter til jordskokken har blitt helt myk.
Steg 5
Kjør suppen helt glatt med en stavmikser eller blender og smak til med salt. Stek spekeskinke raskt i en panne og la renne av seg på litt matpapir. Kutt opp spekeskinke og gressløk og nå er du klar til å servere. Hell suppen i en suppeskåler og strø over stekt spekeskinke og gressløk. Avslutt gjerne med noen dråper olivenolje og nykvernet sort pepper. Lykke til.