Tomatsuppe - hjemmelaget er så mye bedre og sunnere!

Tomatsuppe er veldig enkelt å lage og det er så mye sunnere og bedre enn disse posevariantene! Her skal jeg vise hvor enkelt det er å lage en god og næringsrik tomatsuppe. Følger du denne oppskriften kan du serverer tomatsuppe neste gang med masse næring, god samvittighet og et smil om munnen :-)

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk store tomater
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 7 dl kyllingkraft

Tilbehør

  • creme fraiche
  • basilikum
  • valgfritt (egg, pastaskruer, bacon osv)
Ingredienser

Steg 1

Jeg deler opp rødløk, chili, hvitløk og sjalottløk og putter i en form sammen med tomatene. Hell på litt olivenolje salt, pepper og sukker. Grunnen til at jeg bruker litt sukker er at tomatene du får kjøpt i vanlige butikker ikke har så mye sødme som de burde. Putt formen i stekeovnen på 200 grader å la de kose seg der i 40 minutter. Bakte tomater og grønnsaker gir mer sødme og bedre smak i suppa.

Steg 2

Ta frem en kjele og hell alle grønnsakene i formen over i denne. Hell på kraften, kok i 10 min og kjør helt glatt med en stavmikser. Det er utrolig viktig å smake til rett før servering. Tilsett eventuelt litt mer salt, pepper eller sukker så du får en god balanse. (god balanse = smaker godt og har nok syre, salt og sødme).

Steg 3

Jeg synes basilikum er veldig godt sammen med tomat. Så jeg kjører noen blader med basilikum sammen med olivenolje til en jevn masse. Ta en skje å legg på noen sirkler med basilikum og rørt creme fraiche. Pynt gjerne med et basilikum blader og noen biter med chili hvis man liker det HOT :-) Lykke til ! Det er også godt med kokte egg, bacon eller pasta.

Tomats 2