Klassisk Ribbesaus - Laget på kraft og gode smaker!

En god ribbe fortjener en god saus!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 liter ribbekraft (fra dampingen)
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ss Kikkoman Soyasaus
  • 5 dråper Heinz Worchestersauce
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss tyttebærsyltetøy
Ingredienser

Ribbemetoden jeg la ut for noen år siden har blitt ekstremt populær og mange hundre tusen besøker den hvert år! Grunnen er enkel tror jeg. Ribben blir perfekt hver gang og når den dampes skapes en kraft som lager den nydeligste ribbesausen. En jevning, noen smaksforsterkere og kraften og ribbesausen blir perfekt.

Dsc 0215 4

Steg 1

Når du bruker min metode på å steke ribbe får du masse deilig kraft etter dampingen. Denne herlige kraften består av smaker fra grønnsaker, svinekjøttet og øl. Etter dampingen har grønnsakene gjort jobben sin og jeg siler av kraften i en bolle. Du kan oppbevare denne kraften i kjøleskapet eller du kan bruke den med en gang.

Kikkoman 8
Kikkoman 9

Steg 2

Start med å finne frem en kjele og tilsett smøret. Sett på medium + varme og la smelte. Vent til smøret begynner å bli brunt. Pass på at det ikke brenner seg. Når smøret slutter å boble og frese er det på tide å tilsette melet. Bland sammen og rør jevnlig til du ser jevningen har fått en gylden og fin farge.

Kikkoman 2

Steg 3

Varm opp kraften og tilsett litt og litt i jevningen. Når du varmer opp væsken du tilsetter i en saus blir det enda lettere å lage og du slipper å jobbe for å unngå klumper i sausen. Spe på med all kraften og la sausen koke i 5-6 minutter. Det er veldig viktig å la sauser som er laget med mel koke i noen minutter for da forsvinner all melsmaken.

Kikkoman 10

Steg 4

Nå skal sausen smakes til for å ta den fra en god saus til en nydelig saus. En av de viktigste ingrediensene og noe jeg bruker i mye mat er Soyasaus fra Kikkoman. Denne fungerer som en smaksforsterker, gir saltsmak og en umamismak.

Kikkoman 3
Kikkoman 4

Steg 5

Når det nærmer seg servering tilsetter jeg Worchestersaus fra Heinz. Denne er med å gi en syrlighet, kompleksitet og god smak. Jeg liker også å tilsette noen av mine favorittsmaker sammen med ribbe. Så jeg tilsetter sennep og tyttebær.

Steg 6

Nå er sausen straks klar for servering. Det er alltid viktig å smake til sausen før servering. Gjør nødvendige justeringer for å få den perfekt for deg. Konsistensen er også viktig på en saus. Hvis den har kokt litt lenge kan den bli litt tykk, men da er det bare å tilsette litt vann til du får riktig konsistens. Dette er en nydelig saus til Ribbemiddagen! Lykke til.

Kikkoman front