Saftig kyllingbryst fylt med kryddersmør!
Ingredienser
- 1 stk kyllingbryst
- 70 gram kryddersmør (se oppskrift under)
- mel til panering
- egg til panering
- brødkrum til panering
- salt og pepper
- olje til steking
Kryddersmør
- 200 gram smør
- 0,5 stk sitron
- 4 fedd hvitløk
- 2 ss finhakket estragon
- 2 ss finhakket persille
- salt og pepper
Tilbehør
- 1 stk potetmos
- 1 stk gulrot
- 2 stk brokkolini
Denne var utrolig populær på 70/ 80 tallet og fortjener virkelig litt oppmerksomhet igjen. Dette er nemlig utrolig godt! Saftige kyllingbryst fylt med kryddersmør og en sprø utside. Det er litt uenighet om bakgrunnen for denne retten og hvem som lagde den først, men i mine øyne er dette en Ukrainsk rett! Her skal jeg vise deg hvordan. Jeg anbefaler å se instruksjonsfilmen jeg har lagt ut på min Instagram Reels.
Steg 1
Start med å lage kryddersmøret. Bruk romtemperert smør og bland inn alle ingrediensene. Form ca 70 gram smør pr kyllingbryst som en sylinder og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Steg 2
Del kyllingen på midten og skjær så den blir dobbel størrelse uten at du skjærer igjennom. Legg plastfolie over og under kyllingbrystet og bank den så den blir jevn i tykkelse og litt større.
Steg 3
Ta av plasten på oversiden og krydre med salt og pepper. Legg den kalde sylinderen med smør i midten av brystet og pakk sammen. Det er viktig å pakke inn sidene også så smøret ikke kan renne ut. Pakk nå hele kyllingbrystet tett som en sylinder og legg i fryseren i 15 minutter.
Steg 4
Nå skal vi panere kyllingen for å få den gode sprø utsiden. Start med å ta av plasten og dypp først i mel. Resultatet blir best hvis alle deler har vært dekket av mel. Så dypper du kyllingen i eggeblandingen og tilslutt i brødkrum. Alt denne kan forberedes i god tid før middag hvis du skal ha selskap.
Steg 5
Stek først kyllingen i rikelig med olje i 2-3 minutter til den får en gylden skorpe og sett deretter inn i ovnen på 175 grader varmluft. Nå skal den steke i 15 minutter.
Steg 6
Til denne serverte jeg potetmos og kokte gulrøtter. Når du skjærer igjennom kyllingen renner alt det gode kryddersmøret ut og blir sausen til retten. Dette er utrolig godt! Lykke til.