Kyllinggryte med purre og pepperrot - En enkel og veldig god gryte!

Jeg elsker gode gryteretter! Enkelt og perfekt.

Ingredienser

store porsjoner
  • 1 kg kyllinglår uten ben.
  • 2 stk purre
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 800 gram småpoteter
  • 4 stk gulrot
  • 8 dl kyllingkraft
  • salt og pepper

Fløteblanding

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss dijonsennep
  • 3 ss revet fersk pepperrot
  • 3 ss maisenna mel
  • 0,5 ts cayenne pepper
Ingredienser

Denne kan minne om en litt klassisk kyllingfrikasse, men har noen spennende smakstilsetninger i tillegg og lages med potetene i samme gryte. Jeg elsker gryteretter! Det er skikkelig kosemat og middagen kan stå i gryta og kose seg frem til servering. Denne gryten er ganske lett å lage og smakene er utrolig gode. Her skal jeg vise deg hvordan

Kyllinggryte

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele/gryte. Jeg liker alltid å bruke støpejernsgryte, men kan selvfølgelig lages i en vanlig kjele også. Kutt opp løk, hvitløk og purre i små biter. Smelt smøre i kjelen og tilsett all løken. Stek på medium varme til løken har blitt blank og myk.

Kyllinggryte 2

Steg 2

Når løken står å steker skreller jeg gulrøtter og deler opp i mindre biter. Legg også dette i kjelen.

Kyllinggryte 3

Steg 3

Skjær opp kyllinglårene i store biter og fjern eventuelle sener eller steder med mye fett. Krydre med salt og pepper.

Kyllinggryte 4

Steg 4

Hell nå kyllingkraften i gryta og rør godt rundt. Legg i bitene av kyllinglår og bland sammen. Hell i småpotetene eller bruk kokefaste poteter du kutter i biter. Sett på lokk og la småkoke i ca 30 minutter. Jeg rører rundt av og til. Dette er en fin måte å få en veldig god kraft fra både kylling og grønnsaker mens potetene og kyllingen blir ferdige.

Kyllinggryte 5

Steg 5

Når gryten står å koker blander jeg sammen kald kremfløte, maisenna mel (det som gjør at det tykner), revet pepperrot og Dijon sennep. Hvis du liker retten litt spicy er det også godt med litt cayennepepper. Rør godt sammen. Når du tilsetter dette i gryten vil sausen tykne og du får frem alle de gode smakene.

Kyllinggryte 6

Steg 6

La lar jeg gryten småkoke i 15 minutter til etter jeg tilsatte fløteblandingen. Smak til med salt og pepper. Rett før servering strør jeg over litt finhakket persille og retten er klar for å servers. Du kan også lage i stand alt i forkant og varme opp igjen før servering. Da venter jeg med å tilsette fløteblandingen til 15 minutter før servering.