![](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c6efd265a2e23a1daf5f842503cf7239 700w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e0c25e4d5c9fdf7aed4ff3ce6acc9fbb 800w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=763a736791890b86bfacdfb3a65e9d27 900w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=cad7b46c8a52dc05e0d93473e22862fc 1000w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=df5148a6510357d5f7f8b111b0b1614b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=2302ffe4dbd8a3b4bc04adef53b95696 1200w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=331f954b6b5351750453a1d3285132bf 1300w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=95f811db6217e516051d8fbe0468e4bd 1400w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=400898e552b253a2a48652b90adccacb 1500w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=a39f299a7e176100eae2f5ee22ad871e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=7f35b34f5a315c8761f02ae00669c5d0 1700w, https://gladkokken.imgix.net/parmesan-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=791d50d480abc9e70af4ed15feec9be2 1800w)
Kremet parmesankylling i form - Den ultimate kosematen!
Saftige kyllinglår i en kremet parmesansaus
Ingredienser
Marinade
- 1,5 ss olivenolje
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts cayennepepper
- 1 ts salt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chiliflakes
- 6 stk kyllinglår med skinn
- 2 stk sjalottløk
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 2 dl hvitvin
- 2,5 dl kyllingkraft
- 0,5 stk sitron
- 5 dl kremfløte
- 150 gram parmesan
- 2 ss maisenna mel
- salt og pepper
Legg kyllinglårene under grillen i ovnen mens du lager sausen. Når sausen og kyllingen blir gjenforent i panne og får kose seg i ovnen blir dette utrolig godt. Retten hadde nok ikke blitt anbefalt av Grete Roede, men kanskje derfor dette er den ultimate kosematen. Du kan servere denne kyllinggryten med pasta, ris eller poteter. Denne retten er ganske enkel å lage og du kan gjøre i stand formen god tid før servering og avslutte med den siste stekeperioden rett før servering.
Steg 1
Start med å skjære kyllinglårene på midten så du sitter med over og underlår. Jeg har kyllinglår med bein, men det fungerer også veldig fint med utbenet kylling. Jeg foretrekker kylling med skinn da dette gir mer smak og stekeskorpe. Bland sammen ingrediensen til marinaden. Gni inn kyllinglårene med marinaden og pass på at alt er dekt. Legg lårene med skinnsiden opp i formen.
![Parmesan](https://gladkokken.imgix.net/parmesan.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=620f29144347e7c42ea6a3ec498216e2)
![Parmesan 2](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a43e9a7f6ad1eb7b2d1adab50e607797)
Steg 2
Sett ovnen på grillfunksjon og sett formen med kyllingen i ovnen. Dette gjør at skinnet blir sprøtt, men de er ikke ferdige stekt. Dette skal vi gjøre sammen med sausen etterpå. Pass på så de ikke blir brent.
![Parmesan 6](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8d7bcb5725eedebae2e9b6bedacc1ca5)
Steg 3
Finn frem en stor ildfast kjele eller du kan også lage sausen i en vanlig kjele og helle alt over i en ildfast form før den skal steke for siste gang. Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek i smør i noen minutter til løken er blank og myk.
![Parmesan 11](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=467f467225b6e1e49b36ea88794d2fef)
Steg 4
Hell over hvitvin og la denne nesten koke bort før du tilsetter kyllingkraften. La kyllingenkraften redusere seg til nesten halvparten før du tilsetter fløten. Jeg rører maisennamel inn i kremfløten før jeg heller i panna. Dette fungerer som en stivelse og sausen vil tykne. Du kan også bruke hvetemel sammen med smøret og løken i starten hvis du fortrekker dette. Hell over kremfløten og la hele sausen koke opp og tykne. Riv sitronskallet over i gryten og tilsett sitronsaften..
![Parmesan 4](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1dda25e15f3d1120e30368e15454a3c1)
![Parmesan 5](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=317573c8e9af7b5c7a033a85019d541b)
Steg 5
Når sausen har fått kokt i noen få minutter skrur du av varmen og tilsetter masse finrevet parmesan. Bland sammen og smak til med salt og pepper. Det er viktig å vente med å tilsette salt siden parmesanost har en ganske salt smak.
![Parmesan 7](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6888dd4d8d8b029792aeebc08d57569b)
Steg 6
Legg nå de grillede kyllinglårene oppi sausen og avslutt med å helle litt av det deilige krydrede stekefettet over toppen.
![Parmesan 8](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0bf5c290bd521931c925750e9ae15ac6)
Steg 7
Sett hele formen inn i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft. La steke i 30 minutter. Avslutt med litt finhakket persille og nå er retten klar! Lykke til.
![Parmesan 10](https://gladkokken.imgix.net/parmesan-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2017b3c35f845db87cc3e679c024f3d7)