Kremet parmesankylling i form - Den ultimate kosematen!

Saftige kyllinglår i en kremet parmesansaus

Ingredienser

porsjoner

Marinade

  • 1,5 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts cayennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflakes
  • 6 stk kyllinglår med skinn
  • 2 stk sjalottløk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 0,5 stk sitron
  • 5 dl kremfløte
  • 150 gram parmesan
  • 2 ss maisenna mel
  • salt og pepper
Ingredienser

Legg kyllinglårene under grillen i ovnen mens du lager sausen. Når sausen og kyllingen blir gjenforent i panne og får kose seg i ovnen blir dette utrolig godt. Retten hadde nok ikke blitt anbefalt av Grete Roede, men kanskje derfor dette er den ultimate kosematen. Du kan servere denne kyllinggryten med pasta, ris eller poteter. Denne retten er ganske enkel å lage og du kan gjøre i stand formen god tid før servering og avslutte med den siste stekeperioden rett før servering.

Steg 1

Start med å skjære kyllinglårene på midten så du sitter med over og underlår. Jeg har kyllinglår med bein, men det fungerer også veldig fint med utbenet kylling. Jeg foretrekker kylling med skinn da dette gir mer smak og stekeskorpe. Bland sammen ingrediensen til marinaden. Gni inn kyllinglårene med marinaden og pass på at alt er dekt. Legg lårene med skinnsiden opp i formen.

Parmesan
Parmesan 2

Steg 2

Sett ovnen på grillfunksjon og sett formen med kyllingen i ovnen. Dette gjør at skinnet blir sprøtt, men de er ikke ferdige stekt. Dette skal vi gjøre sammen med sausen etterpå. Pass på så de ikke blir brent.

Parmesan 6

Steg 3

Finn frem en stor ildfast kjele eller du kan også lage sausen i en vanlig kjele og helle alt over i en ildfast form før den skal steke for siste gang. Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek i smør i noen minutter til løken er blank og myk.

Parmesan 11

Steg 4

Hell over hvitvin og la denne nesten koke bort før du tilsetter kyllingkraften. La kyllingenkraften redusere seg til nesten halvparten før du tilsetter fløten. Jeg rører maisennamel inn i kremfløten før jeg heller i panna. Dette fungerer som en stivelse og sausen vil tykne. Du kan også bruke hvetemel sammen med smøret og løken i starten hvis du fortrekker dette. Hell over kremfløten og la hele sausen koke opp og tykne. Riv sitronskallet over i gryten og tilsett sitronsaften..

Parmesan 4
Parmesan 5

Steg 5

Når sausen har fått kokt i noen få minutter skrur du av varmen og tilsetter masse finrevet parmesan. Bland sammen og smak til med salt og pepper. Det er viktig å vente med å tilsette salt siden parmesanost har en ganske salt smak.

Parmesan 7

Steg 6

Legg nå de grillede kyllinglårene oppi sausen og avslutt med å helle litt av det deilige krydrede stekefettet over toppen.

Parmesan 8

Steg 7

Sett hele formen inn i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft. La steke i 30 minutter. Avslutt med litt finhakket persille og nå er retten klar! Lykke til.

Parmesan 10