![](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=4f15b70f5004ac8cc2da53dfc6de1be9 700w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=ba86fc53c05f54f2d8fa1076feeb8d7a 800w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=0df6c45f66f38907dcf9e07eed722217 900w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=33ecf52356c41e3823ba80f8afc8c77a 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a51f513aa90e7f2c60d3cb431a5f5336 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=11f0624a202be45a3673515997de4519 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9a6b5d79d469d3765cd89cfbc75ddbe3 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b15d4fba03db1672cde91ca772bdd0e3 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=6d6fa3df296b490b278c48b109d6acf3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=2241e2e7808bd375994a4cfbd14f017a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ebdb516870f1adac8c7327e52e62518a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c51e66c93bfcdc751120e3892399b2b0 1800w)
Kylling parmesan - Sprø kylling med tomatsaus og smeltet ost
Noe av det beste du kan gjøre med et kyllingbryst!
Ingredienser
- 2 stk kyllingbryst
- 100 gram parmesan
- 100 gram mozarella
- 100 gram hvetemel (panering)
- 2 stk egg (panering)
- 100 gram griljermel (panering)
- fersk basilikum
- frityrolje
- salt og pepper
Enkel tomatsaus
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 0,5 stk løk
- 0,5 stk rød chili
- 1 ss tomatpure
- 2 ts sukker
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 boks hermetiske tomater
- salt og pepper
Kylling parmesan er en populær rett og noe av det beste du kan gjøre med et kyllingbryst. Deilig sprø kyllingfilet med tomatsaus og masse smeltet ost. Denne retten kan du servere med pasta, polenta, salat eller potetmos. Det er en enkel rett som er populær både for store og små.
![Chicken parmesan 3](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a34b7d230989ea88808212017d6faef0)
Steg 1
Start med å lage tomatsausen så den kan godgjøre seg mens du gjør resten. Hell olivenolje i en kjele og tilsett finhakket hvitløk, løk og chili. Stek i noen minutter og tilsett tomatpure, sukker og balsamico. La steke noen minutter og tilsett hermetiske tomater. La småkoke i noen minutter og smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker ytterligere forklaring med bilder sjekk denne linken Rask og enkel Tomatsaus - for dager med dårlig tid!
![Chicken parmesan 5](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f2f076524689524efd853ce04a53202f)
Steg 2
Legg kyllingbrystene i en zippose og slå dem flate med en kjevle, kjele eller noe annet hard du har på kjøkkenet. Dette gjøres for å få en jevn filet som stekes jevnt.
![Chicken parmesan 4](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e7a9fbde29188401afa7c1402c3abafc)
Steg 3
Nå skal vi sette opp en "paneringsstasjon". Det betyr en tallerken med hvetemel, en med vispet egg og en med griljermel/panko/brødrasp. I griljermelet tilsetter jeg litt revet parmesan. Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider.
![Chicken parmesan 6](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=383f3b2a76029b0d81ae06f1a12d0495)
Steg 4
Bruk en panne med høye kanter eller en kjele og tilsett frityrolje så det dekker bunnen med ca 2 cm. Dypp kyllingen først i melet og rist av melet. Dypp deretter i eggeblandingen og så over i griljermelet. Legg deretter forsiktig kyllingen i den varme oljen. Jeg varmer oljen til ca 175 grader. Stek på begge sider et par minutter til kyllingen har fått en sprø og gylden overflate.
![Chicken parmesan 7](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=85b83caebe908d898e42155a496fd848)
![Chicken parmesan 8](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1616e09bb48e9ce91505ef370af17c75)
Steg 5
Sett ovnen på 230 grader varmluft. Når du har fritert kyllingen tar du på godt med tomatsaus og topper kyllingen med resten av osten. Det skal være masse ost på denne retten.
![Chicken parmesan 9](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3185fff11642d0df4ac588ba71210030)
![Chicken parmesan 10](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=421350d2f032657a6dd8d9862fc3c198)
Steg 6
Stek kyllingen i ovnen i ca 10 minutter til osten har smeltet og fått en gylden og fin farge. Avslutt med litt frisk basilikum og skiver rød chili. Lykke til.
![Chicken parmesan](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan_2021-09-17-144242.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=35916c01179892792bf2fa555d5986da)
![Chicken parmesan 2](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-parmesan-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e2ccd1beb601636cca6a8599bdc6d12e)