Kylling parmesan - Sprø kylling med tomatsaus og smeltet ost
Noe av det beste du kan gjøre med et kyllingbryst!
Ingredienser
- 2 stk kyllingbryst
- 100 gram parmesan
- 100 gram mozarella
- 100 gram hvetemel (panering)
- 2 stk egg (panering)
- 100 gram griljermel (panering)
- fersk basilikum
- frityrolje
- salt og pepper
Enkel tomatsaus
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 0,5 stk løk
- 0,5 stk rød chili
- 1 ss tomatpure
- 2 ts sukker
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 boks hermetiske tomater
- salt og pepper
Kylling parmesan er en populær rett og noe av det beste du kan gjøre med et kyllingbryst. Deilig sprø kyllingfilet med tomatsaus og masse smeltet ost. Denne retten kan du servere med pasta, polenta, salat eller potetmos. Det er en enkel rett som er populær både for store og små.
Steg 1
Start med å lage tomatsausen så den kan godgjøre seg mens du gjør resten. Hell olivenolje i en kjele og tilsett finhakket hvitløk, løk og chili. Stek i noen minutter og tilsett tomatpure, sukker og balsamico. La steke noen minutter og tilsett hermetiske tomater. La småkoke i noen minutter og smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker ytterligere forklaring med bilder sjekk denne linken Rask og enkel Tomatsaus - for dager med dårlig tid!
Steg 2
Legg kyllingbrystene i en zippose og slå dem flate med en kjevle, kjele eller noe annet hard du har på kjøkkenet. Dette gjøres for å få en jevn filet som stekes jevnt.
Steg 3
Nå skal vi sette opp en "paneringsstasjon". Det betyr en tallerken med hvetemel, en med vispet egg og en med griljermel/panko/brødrasp. I griljermelet tilsetter jeg litt revet parmesan. Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider.
Steg 4
Bruk en panne med høye kanter eller en kjele og tilsett frityrolje så det dekker bunnen med ca 2 cm. Dypp kyllingen først i melet og rist av melet. Dypp deretter i eggeblandingen og så over i griljermelet. Legg deretter forsiktig kyllingen i den varme oljen. Jeg varmer oljen til ca 175 grader. Stek på begge sider et par minutter til kyllingen har fått en sprø og gylden overflate.
Steg 5
Sett ovnen på 230 grader varmluft. Når du har fritert kyllingen tar du på godt med tomatsaus og topper kyllingen med resten av osten. Det skal være masse ost på denne retten.
Steg 6
Stek kyllingen i ovnen i ca 10 minutter til osten har smeltet og fått en gylden og fin farge. Avslutt med litt frisk basilikum og skiver rød chili. Lykke til.