Spicy kylling pasta - En drømmemiddag full av smak!
Cajun og Italiensk i herlig kombinasjon
Ingredienser
- 2 stk kyllingbryst
- 350 gram pastarør
- 4 ss tomatpure
- 4 dl kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 stk løk
- 1 stk rød paprika
- 6 fedd hvitløk
- 1 stk grønn paprika
- 2 stk stangselleri
- 100 gram parmesan
- finhakket persille
Marinade
- 2 ss olivenolje
- 1 ss paprikapulver
- 3 ts cayennepulver
- 2 ts pepper
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts salt
Denne retten finnes i utallige versjoner på matsider på internett og er en kombinasjon av både det Italienske kjøkkenet og Cajun/Kreolske smaker. Her er det rikelig med gode råvarer og en rett du virkelig kan nyte! Pastarørene fylles med den herlige sausen og kyllingen blir veldig mør. Spicy kylling pasta er en drømmemiddag du kan imponerer med til hverdags og fest.
Steg 1
Start med å blande krydderne i marinaden sammen med olivenolje. Skjær kyllingbrystene i to og gni inn all marinaden.
Steg 2
Stek kyllingen på høy varme i kort tid på begge sider. Du trenger ikke å gjennomsteke kyllingen. Bruk samme pannen for å lage resten av retten. Når du har fått fin stekeskorpe på kyllingen ta den ut av pannen og legg på en tallerken.
Steg 3
Finhakk løk, paprika og stangselleri og stek i pannen til løken begynner å bli myk.
Steg 4
Når løken har blitt myk tilsetter du tomatpure og hvitløk og steker i noen få minutter til.
Steg 5
Tilsett nå kyllingkraft og kremfløte. La koke i 5-10 minutter til sausen begynner å tykne litt.
Steg 6
Kok pastarør så de er litt underkokt og hell av vannet. De skal nå koke ferdig i sausen. Tilsett pastarørene i kjelen. Skjær kyllingen opp i strimler og tilsett i kjelen.
Steg 7
La småkoke i 5 minutter. Mens retten koker river du opp parmesan og finhakker persille.
Skru av varmen, tilsett parmesan og persille, rør godt rundt og server. Lykke til.