Denne pastaretten er ekstremt god!
Ingredienser
- 250 gram god pasta
- 200 gram krepsehaler
- 1 ss olivenolje
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 50 gram parmesan
- 1 ts chiliflakes
- 1 klype safran
- 2 dl hummerkraft
- 3 dl kremfløte
- 1 ts sitronsaft
- 2 ss finhakket dill
- salt og pepper
Denne retten er magisk god! Herlige kremet saus, silkemyk pasta og kreps. Det er ikke vanskelig å forstå at denne retten smaker godt. Sausen får smak og den flotte fargen av safran. I tillegg er det hummerkraft, fløte og chili. Hele retten toppes med frisk dill. Etter jeg prøvde denne første gang har det blitt en av mine pastafavoritter. Jeg har også laget en video som viser hele prosessen.
Steg 1
Start med å finne frem en panne med høy kant eller kjele. Tilsett litt olivenolje, sjalottløk, hvitløk, chiliflakes og safran. Stek på media varme til løken har blitt blank og myk. Tilsett kremfløte og hummerkraft/fond og kok i ca 10 minutter til sausen begynner å tykne litt. Tilsett revet parmesan og rør inn i sausen så det smelter.
Steg 2
Velg en god pasta. Jeg har i dag valgt "små sommerfugler" pasta som sausen fester seg veldig godt til. Kok opp rikelig med vann og tilsett litt salt i vannet. Kok pastaen 2 minutter mindre enn det står på pakken så den er litt "al dente". Al Dente betyr at den har litt tyggemotstand/ underkokt. Pastaen skal få koke litt sammen med sausen til slutt.
Steg 3
Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper. Sil av krepsehalene og legg i sausen. Hell vannet av pastaen og tilsett pastaen i sausen også. Bland godt sammen. Finhakk litt fersk dill og bland i sausen rett før servering. Dette gjør at dillen beholder den fine fargen og får en friskere smak.
Steg 4
Nå er denne deilige pastaretten klar for å nytes. Hell litt over på en tallerken og pynt med litt ekstra dill. Lykke til.