Hummer Bisque - Kanskje verdens beste suppe
Hummer er en nydelig ingrediens. Dette flotte store skalldyret ser majestetisk ut og smaker enda bedre.
Ingredienser
- 2 stk hummer
- 2 ss tomatpure
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk gulrot
- 2 dl hvitvin
- 0,5 dl cognac
- 5 dl vann
- 5 dl kremfløte
- litt cayennepulver
- litt sitronsaft
- salt og pepper
- litt fersk estragon
I denne suppen blir det kokt kraft på skallet og selve kjøttet blir smørstekt i pannen. Dette må være en av verdens beste supper. Dette er for meg en fantastisk forrett eller lunsj. Her lærer du triksene for å få mest mulig smak ut av skallet og lage denne nydelige suppen. Denne oppskriften har tatt utgangspunkt i en klassisk fransk hummer bisque, men jeg har tilsatt noen nye gode smaker som jeg mener forbedrer suppen ytterligere. Har du ikke prøvd dette før er det virkelig på tide.
![Dsc 0713 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0713-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ba36e6357cfe93038e35c278fb062996)
Steg 1
Finn frem en stor kjele og fyll opp med vann. Tilsett godt med salt i vannet. Legg hummeren oppi kjelen med hodet først. Hummeren skal kokes i 2 minutter. Mens hummeren koker finner du frem en stor bolle og fyller med isvann. Når du hummeren har kokt ferdig legger du den direkte i isvannet. Da stopper kokeprosessen og det er lettere å få hummerkjøttet ut av skallet.
![Dsc 0726 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0726-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6c9dcc60f207b46d65631ad101ad6bbb)
Steg 2
Etter noen minutter i isvann er den klar til å deles opp. I denne retten skal du bruke halen og klørne. Start med å rive av halen, press forsiktig ned med hånden så du hører et knekk og dra av skallet til halen. Legg halen tilside. Prøv å få mest mulig av kjøttet i klørne. Del kroppen til hummeren i 2 og skallet i mindre biter.
Steg 3
Finn frem en stor stekepanne og hell i litt olje. Varm opp sikkelig å tilsett alt skallet. Stek på høy varme til den blir sikkelig brunet. Dette gir en fantastisk smak på suppen. Tilsett 2 ss tomatpure og sjalottløken og rør rundt.
![Dsc 0738 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0738-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=817c4d4547771a73b36dd1b6dad8d0f3)
Steg 4
Etter ca 1 minutt heller du på litt rom/cognac og tenner på med en fyrstikk. Dette er å flambere. Når flammene har slukket heller du i hvitvinen. La hvitvinen koke ned til ca halvparten før du tilsetter vannet og resten av grønnsakene.
![Dsc 0753 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0753-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eb316ec1850bf1cc7396d68d3723907a)
Steg 5
Nå skal dette få koke i 30 minutter før du tilsetter fløten. Kok videre i ca 30 minutter til suppen får riktig konsistens.Sil av suppen og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Stek hummerkjøttet i smør i en stekepanne.
![Dsc 0758](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0758.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a381a8d00a2c44e1cfc11b57da19cfe9)
Steg 6
Sil suppen og før servering bruker jeg en stavmikser for å få en luftig og deilig konsistens på suppen.
Steg 7
Hell i en fin suppetallerken, legg i hummerkjøttet og pynt med litt finhakket estragon. Dette smaker helt fantastisk og er kanskje verdens beste suppe. Lykke til.
![Dsc 0768 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0768-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c14dddb16aefadefebe79aa9ae2a82b2)