Dette er en deilig og smaksrik fiskesuppe. Varmende chili og mild kokosmelk kombinert med laks, reker, blåskjell og torsk. Veldig gode smakskombinasjoner og en varmende og deilig kremet kraft. Denne suppa smaker godt hele året.

Ingredienser

porsjoner

Suppe

  • 1 nett blåskjell
  • 800 gram reker
  • 400 gram laks
  • 600 gram torseloin
  • 2 stk rød chili
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ts sukker
  • 2 dl hvitvin
  • 2 bokser kokosmelk
  • 50 gram smør
  • 1 liter skalldyrskraft
  • 1 stk sitron
  • fersk koriander
  • salt og pepper

Skalldyrskraft på reker

  • rekeskallet
  • 1 ts hel pepper
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,2 liter kaldt vann
Ingredienser

Steg 1

Start med å skylle og vaske blåskjellene godt. Kast de som er ødelagte eller ikke lukker seg når de er over vannet. Finn frem en stor kjele og tilsett smøret. Finhakk sjalottløk, chili m frø og hvitløk. Surr i smøret i 5 minutter på middels varme. Tilsett tomatpure og sukker og stek videre i 2-3 minutter. Skru opp varmen tilsett blåskjellene og rør godt rundt i kjelen. Tilsett hvitvinen og sett på lokket. Nå tar det ca 5 minutter før blåskjellene er ferdige.

Blc3A5Skjell

Steg 2

Etter ca 5 minutter har alle blåskjellene åpnet seg og er ferdige. Det er viktig at hvitvinen koker/damper blåskjellene ordentlig. Så hvis varmen ikke er høy nok kan det ta noe lenger tid. Fisk opp alle blåskjellene og legg i en bolle til senere. Tilsett begge boksene med kokosmelk og la småputre i 10 minutter. Hell opp i skalldyrs kraften. (Se oppskrift på skalldyrs kraft nederst i denne artikkelen). Kok videre i ca 20 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper for å få en bra balanse på suppen. Kjør glatt med en stavmikser.

Fisk 6

Steg 3

Skrell rekene og kutt opp fisken i passende store biter. Jeg pleier å ta fisken sous vide hver for seg på 55 grader i 20 minutter, hvis ikke tilsetter man fisken i den varme suppen 5-10 minutter før servering.

Torsk Og Laks

Steg 4

Start med å legge en del blåskjell i bunn av hver tallerken eller tilbake i kjelen. Legg oppi fisken og avslutt med å pynte med godt med reker og litt koriander. Nå kan du nyte en deilig og god fiskesuppe!

Fisk6

Sånn lager du skalldyrs kraft på reker Ta en kjele og sett på høy varme. Tilsett nøytral olje og varm opp. Tilsett alt rekeskallet og rør godt rundt. Stek skallene i et par minutter før du tilsetter løk, hvitløk og litt pepper. Stek noen minutter til og hell i ca 1 liter vann. La koke i ca 30 minutter og sil av kraften.

Fisk2
Fisk3