Rask og enkel Tomatsaus - for dager med dårlig tid!

Tomatsaus passer til utrolig mye og er en saus som er godt likt av både store og små. Sausen er mest kjent til pasta, men kan brukes til så mye mer. Jeg synes tomatsaus passer veldig godt til kjøttpudding, sammen med poteter, pizzasaus osv.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks gode hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 3 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili uten frø
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsmaico eller rødvinseddik
  • nykvernet pepper
Ingredienser

Her viser jeg dere hvordan du kan lage en god tomatsaus på veldig kort tid. Det finnes mange mer tidkrevende varianter, men denne sausen er ment for de dagene når du har litt dårlig tid. Det som er helt sikkert er at det totalt unødvendig å kjøpe ferdig tomatsaus eller i pose. Sånn lager du en enkel, rask og god tomatsaus.

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og sett på medium varme. Hell olivenoljen i kjelen og la den varme seg mens du kutter opp løk, hvitløk og chili. Legg dette i kjelen når det er kuttet.

Tomatsaus 2

Steg 2

La stå i noen minutter til løken har blitt blank og myk. Tilsett deretter tomatpure, balsamico/rødvinseddik, sukker og rør godt rundt.

Tomatsaus 4

Steg 3

La denne blandingen steke i minimum 1 minutt.

Tomatsaus 5

Steg 4

Dette gjør at den litt beske smaken fra tomatpureen forsvinner. Tilsett de hermetiske tomatene og la koke i minimum 5 minutter. Kjør glatt med en stavmikser og smak til og sausen trenger med salt, pepper eller syre (balsamico/sitron osv)

Tomatsaus 6

Steg 5

Da er sausen klar til servering. Du kan gjerne bruke denne som en base å tilsette fersk oregano, basilikum eller andre urter som passer med maten. Lykke til.

Tomatsaus 1