Lunsjkaker - Vekker gode minner og smaker godt!

Deilige hjemmelagde lunsjkaker stappfulle av grønnsaker.

Ingredienser

lunsjkaker
  • 1 kg medisterfarse
  • 0,5 kg kjøttdeig
  • 300 gram grønne frosne erter
  • 250 gram mais
  • 4 stk gulrot
  • 3 ts salt
  • 2 ts muskat malt
  • 2 ts ingefær malt
  • 2 ts nykvernet pepper
  • smør til steking.
Ingredienser

Lunsjkaker vet jeg ikke sikkert hvor har opprinnelsen sin fra, men jeg husker utrolig godt disse saftige burgerne med grønnsaker. Selv om det heter lunsjkaker passer selvfølgelig disse veldig godt til middag også. Er det noen rester er det helt sikkert noen som blir glad for å få disse i matpakken. En smart måte å få de minste til å bli glad i grønnsaker.

Steg 1

Start med å skrelle gulrot og kutt i små terninger. Finn frem en kjele med vann og ha litt salt i vannet. Legg i gulrøttene og la koke i 5 minutter. Når gulrøttene er kokt putter jeg i grønne erter og lar koke i 1 minutt til. Hell så i maisen og la alt koke i et siste minutt. Hell av kokevannet og kjøl ned grønnsakene med kaldt vann. La renne av seg.

Dsc 0724 3
Dsc 0730 2

Steg 2

Legg kjøttdeigen i kjøkkenmaskinen og tilsett salt. Kjør på høy hastighet i kanskje 1 minutt til du ser at kjøttdeigen blir klissete. Legg i medisterfarsen og kjør videre til du har fått en jevn blanding.

Dsc 0722 3

Steg 3

Tilsett resten av krydderne og kjør i noen minutter til. Tilsett alle grønnsakene og bland godt sammen. Du har nå en klissete deig som lett holder på grønnsakene.

Dsc 0727 3
Dsc 0736 2

Steg 4

Finn frem en god stekepanne og varm opp til medium/høy varme. Form lunsjkakene med fuktige rene hender og stek med smør i panna. Stek i noen minutter på hver side og legg over på et stekebrett.

Dsc 0740 2
Dsc 0745 2

Steg 5

Når jeg er ferdig med å steke alle lunsjkakene i panna. Steker jeg dem videre i ovenen i 15 minutter på 180 grader. Da er de garantert gjennomstekt og blir fastere i konsistensen. Nå er lunsjkakene klare for å nytes. Det blir en kake til kokken mens de er rykende varme, noen til middag og resten pakker jeg inn og oppbevarer i kjøleskapet til matpakker fremover.

Dsc 0770 2
Dsc 0752