Sponset av Masalamagic

Massaman Curry - Kåret til en av verdens beste retter!

CNN Travel hadde i 2017 sin kåring av verdens 50 beste retter. Den Thailandske Massaman Curry kom som nummer 1 på listen.

Ingredienser

porsjoner

Massaman Curry med kylling

  • 1 kg kyllinglår
  • 6 dl kokosmelk
  • 4 dl kyllingkraft
  • 2 dl ristede peanøtter
  • 3 ss Massaman Curry
  • 3 stk løk
  • 5 stk kokefaste poteter
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss tamarindpaste
  • 2 ss fishsauce
  • 2 stk laurbærblad

Massaman Curry

  • 8 fedd hvitløk
  • 4 stilker sitrongress
  • 1 klump ingefær
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 ss tørket chili
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss nellik stilker
  • 2 ss fennel seeds
  • 1 ss kardemomme kjerner
  • 1 ss kanel
Ingredienser

Jeg har brukt mye tid for å finne den mest autentiske og perfekte versjonen av denne retten. Jeg har byttet enkelte av ingrediensene så den lett kan lages her i Norge. Resultatet ble en fantastisk rett! Du kan kjøpe ferdig Massaman Curry på innvandrerbutikken, men det er enkelt og gøy å lage selv. Lag ekstra mye curry og frys ned det du ikke bruker til en senere middag. Massaman Curry kan lages med kylling, kjøtt eller som vegetar.

Steg 1

Start med å lage curryen. Legg alle krydderne i en tørr stekepanne og stek i 3-5 minutter til du kjenner kjøkkenet fylle seg av deilige lukter.

Dsc 0704

Steg 2

Hell krydderne over i en krydderkvern, kjøkkensmaskin eller morter. Knus til fint pulver. I den tørre stekepannen steker du grønnsakene som skal i curryen til de får en litt gylden farge. Rør rundt så de ikke blir brent. Mos sammen de ristede grønnsakene og krydderet med 1 ts nøytral olivenolje. Du får nå en veldig kraftig Curry.

Dsc 0711 2
Dsc 0710
Dsc 0716

Steg 3

Finn frem en stor panne eller kjele og tilsett litt nøytral olje og litt av kokosmelken. La koke ned og bland i Massaman curryen. Når det nesten har blitt tørt i panna legger du i kyllingen og steker i noen minutter. Rør rundt så ikke krydderet svir seg i bunnen. Hell på resten av kokosmelken og bland godt sammen. Legg i grove biter av løk og bland sammen.

Dsc 0722
Dsc 0719 2
Dsc 0724

Steg 4

Tilsett nå grove biter avpotet i sausen sammen med kyllingkraft og laurbærblad. Tilsett sukker, tamarind og fishsauce. Skru ned varmen og la sausen småkoke. Tilsett ristede peanøtter og la småkoke i 1 time.

Dsc 0729

Steg 5

La sausen småkoke i 1 time. Rør rundt av og til. Sjekk at potetene har blitt myke og kyllingen er helt mør. Sausen koker inn og blir litt tykkere og smaken litt mer konsentrert. Smak til med salt og sukker

Dsc 0746 2

Steg 6

Server gjerne sammen med litt ris i en dyp skål og nyt en fantastisk Thailandsk rett! Lykke til

Dsc 0751