![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=bf23aa2cfef7a140ee40ddc65c8c134d 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=85c0655d8f48dab814657a0491f94f7b 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=2c523483e26b1636e91825d75ecfe0f1 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=a125a6be1cef15d1fd62b6f4f749eca9 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=21d902a82c931c97429c3a8244f44c80 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a0ba4b309cc4acdc4148bad65bf0fbce 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2cb17439dbc6f3dcfc494dabfdee9316 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=bd870dce9540e9385cb67746dd6784e0 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d3939e9bab1ba7583b9cde6aeccc86a5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=50593b063638e8d70422c1cd6b98cece 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=2a377c66b057fdc02b6bd2a76d76fa33 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=3737f3b7f13d6f50198beada2e837b19 1800w)
Massaman Curry - Kåret til en av verdens beste retter!
CNN Travel hadde i 2017 sin kåring av verdens 50 beste retter. Den Thailandske Massaman Curry kom som nummer 1 på listen.
Ingredienser
Massaman Curry med kylling
- 1 kg kyllinglår
- 6 dl kokosmelk
- 4 dl kyllingkraft
- 2 dl ristede peanøtter
- 3 ss Massaman Curry
- 3 stk løk
- 5 stk kokefaste poteter
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss tamarindpaste
- 2 ss fishsauce
- 2 stk laurbærblad
Massaman Curry
- 8 fedd hvitløk
- 4 stilker sitrongress
- 1 klump ingefær
- 3 stk sjalottløk
- 2 ss tørket chili
- 2 ss korianderfrø
- 2 ss nellik stilker
- 2 ss fennel seeds
- 1 ss kardemomme kjerner
- 1 ss kanel
Jeg har brukt mye tid for å finne den mest autentiske og perfekte versjonen av denne retten. Jeg har byttet enkelte av ingrediensene så den lett kan lages her i Norge. Resultatet ble en fantastisk rett! Du kan kjøpe ferdig Massaman Curry på innvandrerbutikken, men det er enkelt og gøy å lage selv. Lag ekstra mye curry og frys ned det du ikke bruker til en senere middag. Massaman Curry kan lages med kylling, kjøtt eller som vegetar.
Steg 1
Start med å lage curryen. Legg alle krydderne i en tørr stekepanne og stek i 3-5 minutter til du kjenner kjøkkenet fylle seg av deilige lukter.
![Dsc 0704](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0704.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e853ac8841d143939160bb0808fe1d6d)
Steg 2
Hell krydderne over i en krydderkvern, kjøkkensmaskin eller morter. Knus til fint pulver. I den tørre stekepannen steker du grønnsakene som skal i curryen til de får en litt gylden farge. Rør rundt så de ikke blir brent. Mos sammen de ristede grønnsakene og krydderet med 1 ts nøytral olivenolje. Du får nå en veldig kraftig Curry.
![Dsc 0711 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0711-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=245fd4c6802a070578f3db4075a86a0c)
![Dsc 0710](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0710.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=21d305aeaf4e104b6a7880539ae21d6f)
![Dsc 0716](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0716.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be24526980b84e72f3da546434a0e9a4)
Steg 3
Finn frem en stor panne eller kjele og tilsett litt nøytral olje og litt av kokosmelken. La koke ned og bland i Massaman curryen. Når det nesten har blitt tørt i panna legger du i kyllingen og steker i noen minutter. Rør rundt så ikke krydderet svir seg i bunnen. Hell på resten av kokosmelken og bland godt sammen. Legg i grove biter av løk og bland sammen.
![Dsc 0722](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0722.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fe054060a39cb7975b0fac68c00fe462)
![Dsc 0719 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0719-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=52b1623f8db4b26fd5147051e47b7c04)
![Dsc 0724](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0724.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=37f8f281d70c4264b243dd28318ccd0b)
Steg 4
Tilsett nå grove biter avpotet i sausen sammen med kyllingkraft og laurbærblad. Tilsett sukker, tamarind og fishsauce. Skru ned varmen og la sausen småkoke. Tilsett ristede peanøtter og la småkoke i 1 time.
![Dsc 0729](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0729.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7e6f3f6ca0fb3716f972a13668ff8970)
Steg 5
La sausen småkoke i 1 time. Rør rundt av og til. Sjekk at potetene har blitt myke og kyllingen er helt mør. Sausen koker inn og blir litt tykkere og smaken litt mer konsentrert. Smak til med salt og sukker
![Dsc 0746 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0746-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=feaf23f33340d2b20a25d461c59b444c)
Steg 6
Server gjerne sammen med litt ris i en dyp skål og nyt en fantastisk Thailandsk rett! Lykke til
![Dsc 0751](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0751.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8fe799ec9ea03328097b32a22b35396c)