25 mars. er den internasjonale Vaffel dagen. Jeg elsker nystekte vafler og selv om jeg spiser vafler mye oftere enn denne dagen, tenkte jeg at jeg skulle dele denne oppskriften. Oppskriften er jo ikke hemmelig lenger etter jeg har postet denne tråden, men jeg elsker å dele gode oppskrifter.

Ingredienser

stk store vafler
  • 550 gram hvetemel
  • 1 liter hel melk
  • 2 dl rømme
  • 150 gram sukker
  • 1 ts salt
  • 230 gram smør
  • 0,5 dl vann
  • 2 ts kardemomme
  • 3 stk egg
Ingredienser

Denne oppskriften er nøye prøvd ut for å få den beste smaken, skorpen, sprøheten. Jeg mener dette er verdens beste vaffel oppskrift. Hemmeligheten bak den gode smaken ligger i å bruke godt smør og rømme. En ingrediens overrasket meg! Vann er nemlig nøkkelen for å få de perfekt sprø. Her finner du oppskrift, tips og triks for å kunne lage perfekte vafler!! Nyt den store vaffel dagen og inviter noen til Vafler.

Steg 1

Jeg finner frem kjøkkenmaskinen og tilsetter sukker og eggene. Pisk til det blir en jevn røre.

Vaffel2

Steg 2

Spe på med 2-3 dl av melken. Mål opp hvetemel, kardemomme og salt i en bolle og rør godt. Hell den tørre blandingen i kjøkkenmaskinen sammen med røra.

Vaffel1

Steg 3

Bland til en helt jevn masse. Det er smart å ikke ta for mye væske først for da er det lettere å få en jevn røre. Hell nå i rømme og resten av melken. Rør godt og avslutt med å helle i det smeltede smøret.

Vaffel4

Steg 4

Det er veldig viktig at røren får stå i kjøleskapet før du steker vaflene. Jeg pleier å la den stå 1 time. Da blir røren mer luftig og tykkere i konsistensen.

Steg 5

Det er et godt tips og legge bakepapir under vaffeljernet (blir mye lettere å rengjøre etterpå) Det er stor forskjell på kvalitet på Vaffeljern. Invester i et av bra kvalitet.

Vaffel5

Steg 6

Nå er det klart for å steke vafler. Jeg smelter litt mer smør som jeg skal bruke til å smøre vaffeljernet med. Når du bruker smeltet smør får vaflene finere farge og en bedre skorpe. Stek på høy varme. Målet er at de skal være helt sprø utenpå, men fortsatt deilige og myke inni.

Vaffel6

Legg på en rist frem til servering. Stek og server med en gang!! Vafler skal ikke vente på gjestene, gjestene skal vente på vaflene. Server sammen med rømme og syltetøy eller brunost og smør.

Ønsker alle en god Vaffeldag!!!

Vaffel Front